Nieuws
Blijf op de hoogte van evenementen en activiteiten

2015
Januari
SCHELVIS - vis van de maand januari
Het visvlees van de vaak ondergewaardeerde schelvis is iets zachter dan dat van kabeljauw, maar zeer smakelijk en het is eveneens voor alle bereidingen geschikt. Gerookte haddock is een klassieker in Engeland, waar schelvis op vrijwel alle menukaarten is terug te vinden.   Schelvis heeft veel en grote schubben en wordt daarom vooral in visfilet verkocht. Dit heerlijke witvisje is voor alle bereidingen geschikt. Schelvis is het hele jaar door tegen een interessante prijs verkrijgbaar. Het ...
Hondshaai verkozen tot vis van 2015
Elk jaar kiest VLAM in samenwerking met de Vlaamse visserijsector een Vis van het Jaar. Dit jaar is gekozen voor hondshaai. In 2000 was hondshaai al eens Vis van het Jaar. De jaarlijkse verkiezing verruimt de blik van de Belg op gebied van vis. De bekroonde vis krijgt een stevige duw in de rug en doorgaans zien we de consumptie ervan stijgen. En hondshaai heeft daar alle potentieel voor, zowel op culinair vlak als op gebied van aanvoer, en kan makkelijk inspelen op een stijgende vraag. ...