Nieuws
Blijf op de hoogte van evenementen en activiteiten
SCHELVIS - VIS VAN DE MAAND JUNI 2018

Velen denken bij schelvis niet meteen aan culinaire hoogstandjes; maar niets is minder waar!

Het visvlees van de vaak ondergewaardeerde schelvis is zachter en fijner dan dat van kabeljauw, zeer smakelijk en eveneens voor alle bereidingen geschikt; je kan hem bakken, klaarmaken in de oven, gebruiken in de vissoep…

 

Ook zijn lever wordt beschouwd als een ware delicatesse! Zo op een toastje, of te gebruiken in een gerecht, boordevol omega-3 en vitamines. Noem het gerust een superfood!

 

Het seizoen van schelvis loopt van juni tot januari.

Het meest populaire zijn de zachte haasjes (zonder vel), die ongeveer 150 tot 300gr per stuk wegen.

Ook in moten is schelvis verkrijgbaar, hiervan in onze dagelijkse voorraad echter iets kleiner dus deze moet je zeker bestellen..

 

Zin in schelvis gekregen, maar nog wat inspiratie nodig? Neem een kijkje op de Receptenpagina of in de gratis visfolder bij STELOY.