Nieuws
Blijf op de hoogte van evenementen en activiteiten
SINT JAKOBSVRUCHTEN - vis van de maand maart 2017

De Sint-Jakobsschelp, of "coquille Saint-Jaques" heeft zijn naam te danken aan Santiago de Compostella, van waaruit middeleeuwse pelgrims een schelp meebrachten als bewijs van de voleinding van hun bedevaart. In die tijd was dit weekdier immers enkel in die regio te vinden.

 

Ondanks de klassieke naam, kan je er lekker moderne gerechten mee maken!

Rauw of kort gebakken, in carpaccio of tartaar, met koud of warm garnituur: de mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Coquilles zijn bij STELOY steeds vers verkrijgbaar (maat 25/30, d.w.z. zo'n 30gr per stuk) als uitgestoken nootjes.

Wil je deze graag in de schelp kopen om zelf schoon te maken, raden we aan deze 1 à 2 dagen op voorhand te bestellen.

Wegens de kortere houdbaarheid van deze delicate zeevrucht is dit niet standaard in voorraad.