Rogrolletje met spinazie en tomaat


Type I Hoofdgerecht
Duur I 30-40 min
Vissoort I Rog
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Rogvleugel - 600gr gefileerd
I
Tomatenblokjes - 400gr
I
Verse spinazie - 300gr
I
Basilicum - handvol
I
Rozemarijn - naar smaak
I
Droge witte wijn - 200ml
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 2 teentjes
I
Sjalot - 1
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie -
I
Peper & zout - naar smaak
Bereiding
Snipper de knoflook en de sjalot. Fruit aan in olijfolie en doe er de tomatenblokjes en de witte wijn bij. Laat even koken en breng op smaak met peper en zout.

Doe wat olijfolie op de rogfilet, kruid naar smaak en rol op. Steek indien nodig vast met een prikker.

Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de spinazie over 1 grote of 4 kleine ovenschaaltjes en snipper er wat basilicum bij. Giet het tomatenmengsel erover. Leg hierop een rolletje rog en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met brood, puree, rijst of pasta.

Bron: Libelle
Ook lekker
I Grietfilet met fijne groentjes
Voor de saus het sjalotje fijnsnijden, aanstoven in de boter en blussen met de witte wijn. ...
I Pasta Vongole
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met een flinke snuif zout, om de pasta te koken. ...
I Aspergeroomsoep
Breng in een grote pot ongeveer 3 liter bouillon aan de kook. ...
I Zuiders stoofpotje van hondshaai
Gerecht voor 4 personen - gemakkelijk ...