Kabeljauw met rode pesto en tomaatrisotto


Type I Hoofdgerecht
Duur I 40-60 min
Vissoort I Kabeljauw
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Kabeljauwhaasje - wild - 4 x 200 gr
I
Rode pesto - 200 gr
I
Broodkruim - 1 eetlepel
I
Sjalot - 1
I
Witte wijn -
I
Risottorijst - 400 gr
I
Groentenbouillon -
I
Tomatensap/passata -
Bereiding
Snipper het sjalotje, en stoof aan in boter. Zodra dit glazig is, blussen met een scheut witte wijn. Laat even verdampen, en voeg de ristto rijst toe. Maak de risotto klaar zoals op de verpakking beschreven, maar vervang de helft van de bouillon door tomatensap/passata. Kruid naar smaak met peper en zout, en wat basilicum, oregano, ...

Plaats ondertussen de kabeljauwhaasjes in een ovenschotel. Vermeng de rode pesto met het broodkruim (oud brood even in de cutter malen) en smeer dit op de haasjes, zodat dit een korstje vormt.
Bak 20 min in een voorverwarmde oven van 180°.

Dien de vis op op een bedje van risotto. Werk af met een plukje groen.

Ook lekker
I Tajine met steenbolk en quinoa
Verwarm de oven voor op 180°. Snij alle groenten in groffe stukken. Kook de wortelen kort (zo'n 5 min) zodat ze al een beetje voorgegaard zijn. ...
I Gegratineerde steenbolk met broccoli en spinazie
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Snijd de broccoli in hapklare roosjes. ...
I Tartaar van coquilles op een bedje van munt en ...
Snij de coquilles tot tartaar, en kruid zacht af met peper en zout en enkele druppels limoensap. ...
I Rode poon met kruidenrisotto en zeekraal
Snipper het sjalotje en het teentje knoflook fijn en fruit in olijfolie, voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. ...