Tartaar van coquilles op een bedje van munt en erwtjes


Type I Voorgerecht
Duur I 20-30 min
Vissoort I Sint Jacobsschelp
Ingredi├źnten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
St-Jacobsschelp - vruchtjes - 8 stuks
Bestel bij STELOY
I
Fijne erwtjes Iglo - 1 kopje
I
Verse munt - 1 el
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 1 teentje
Bestel bij STELOY
I
Limoen - 1 tl
I
Peper en zout - naar smaak
I
Postelein - ter afwerking
Bestel bij STELOY
I
Zure room 125 ml - 1 el
Bereiding
Snij de coquilles tot tartaar, en kruid zacht af met peper en zout en enkele druppels limoensap.

Vul een klein pannetje met een laagje water, breng aan de kook, voeg de doperwten toe en kook ze gaar (verse erwtjes 3 tot 5 minuten, bevroren erwtjes 1 minuut).

Doe de erwten, munt, knoflook, enkele druppels limoen, zout en peper in een blender en pureer tot het glad is.


Lepel de erwtenpuree op een bord, maak er een bedje van en plaats de coquilles daar bovenop en serveer. Werk af met enkele plukjes postelein (of gebruik nog wat van de munt) en een paar toefjes opgeklopte (zure) room.

Je kan de coquilles ook tot carpaccio snijden: leg ze een half uur in de diepvries, zodat ze hard worden, en dan kan je deze gemakkelijk dun snijden.
Ook lekker
I Schelvishaasje met gestoofde prei
Verwijder het groen van de prei, snij hem in de lengte in 2, en snij dan reepjes van ongeveer 1 cm breed. ...
I Zeebaars met asperges
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Mosselsoepje met kerrie
De ui (in ringen) en het groen van de selder aanstoven in boter. Tijm, laurier en de mosselen toevoegen en op hoog vuur met deksel op de pot gedurende ...
I Zomerse tongrolletjes
Rol de tongfilets op (of vraag aan ons om dit reeds voor u te doen), kruid af met peper en zout en doe ze in een beboterde schotel die in de ...