Onderduiken.be" />
Rode Poon met pasta en een tomatensausje


Type I Hoofdgerecht
Duur I 20-30 min
Vissoort I Rode Poon
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Rode poon - knorhaan 500-600 gram - 8 filets
I
Pasta - 400 gr
Bestel bij STELOY
I
Zeeuwse Mosselen GOUDMERK - 1/2 kilo
Bestel bij STELOY
I
Gesnipperde ui - 100 gr
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 2 tenen fijngesneden
I
Chili peper - 1 fijngesneden
Bestel bij STELOY
I
Gesnipperde peterselie - naar smaak
Bestel bij STELOY
I
Tomaten - 400 gr in blokjes
Bestel bij STELOY
I
Visfumet - 0,5 liter - 2 dl
Bestel bij STELOY
I
Room - 2 dl
I
Basilicum - naar smaak
I
Witte wijn - 1 glas
Bereiding
Zet een pot met water op voor de pasta. Voeg hier een blokje kippenbouillon aan toe, kwestie van de pasta een beetje meer smaak te geven. Je kan ook gewoon een snuif zout toevoegen.
Kook de pasta toe al dente.

Stoof de ui samen met de look aan in een pot. Voeg de chili peper toe en de mosselen. Blus met witte wijn en stoom de mosselen gaar met het deksel op de pot.
Haal de gare mosselen uit de pot en leg ze apart.

Voeg de tomatenblokjes bij de ui, look en chilipeper en roer om. Voeg de visfumet toe en laat even doorkoken. Voeg de room toe en laat doorkoken. Kruid af met peper en zout.

Verhit een pan en voeg een klont boter en een scheutje olijfolie toe.
Schroei kort (ongeveer 1 minuut) de rode poon aan de niet-velkant. Vervolgens draai je ze om en laat ze een 3-tal minuten verder bakken op de velkant. De tijd hangt af van de dikte van de filets.

Leg de pasta op een bord en giet de saus er over heen.
Leg de rode poon er op en schik de mosseltjes erbij. Werk af met basilicum, chilipeper en kerstomaatjes.

Je kan dit recept ook perfect zonder mosselen klaarmaken.

Bron: Onderduiken.be
Ook lekker
I Herfstslaatje met lotte
De lotte kruiden met peper en zout en in de bacon wikkelen. ...
I Griet met een korstje
Laat de spinazie ontdooien. Onder de panko vermeng je de knoflook en de fijn gesneden basilicum. Leg de grietfilet in een ovenschotel, kruid met peper ...
I Asperges op Vlaamse wijze met grijze garnalen
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Tajine met steenbolk en quinoa
Verwarm de oven voor op 180°. Snij alle groenten in groffe stukken. Kook de wortelen kort (zo'n 5 min) zodat ze al een beetje voorgegaard zijn. ...