Octopus met pasta en feta


Type I Hoofdgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I Inktvis
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Octopuspoot - voorgegaard - 500 gr
I
Tagliatelle - 500 gr
I
Sjalot - 1
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 2 à 3 teentjes
Bestel bij STELOY
I
Zeekraal - 200 gr
I
Feta - 200 gr
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie -
Bereiding
Kook de pasta beetgaar met wat bouillon in het water voor extra smaak. Spoel de zeekraal af en laat uitlekken, en snij de feta in kleine brokjes. Verwarm diepe borden voor.

Snipper een sjalotje en pers de look. Stoof deze aan in een wok of diepe pan met een flinke scheut olijfolie . Snij ondertussen de inktvis in beetklare hapjes op een voor jou aangename grootte en voeg deze toe aan de pan wanneer de ui glazig wordt. Bak enkele minuten tot de inktvis warm is, doe er eventueel wat meer olijfolie bij. Voeg dan de rauwe (afgespoelde) zeekraal toe.

Giet de pasta af en verdeel over de warme borden. Doe hierover de inktvismengeling, en werk af met enkele brokjes feta naar smaak.



Ook lekker
I Fishburger Deluxe
Mix de mayonaise met de wasabi naar smaak. Ook kan je bij STELOY kant- en-klare wasabi mayonaise kopen. ...
I Griet met duglérésaus en asperges
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Gepocheerde eitjes
Het perfect gepocheerde ei in 7 stappen: ...
I Zwaardvis met aardappelpuree met tomaat en ...
Snipper de ui en de look en stoof glazig in wat olijfolie. ...