Octopus met pasta en feta


Type I Hoofdgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I Inktvis
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Octopuspoot - voorgegaard - 500 gr
I
Tagliatelle - 500 gr
I
Sjalot - 1
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 2 à 3 teentjes
Bestel bij STELOY
I
Zeekraal - 200 gr
I
Feta - 200 gr
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie -
Bereiding
Kook de pasta beetgaar met wat bouillon in het water voor extra smaak. Spoel de zeekraal af en laat uitlekken, en snij de feta in kleine brokjes. Verwarm diepe borden voor.

Snipper een sjalotje en pers de look. Stoof deze aan in een wok of diepe pan met een flinke scheut olijfolie . Snij ondertussen de inktvis in beetklare hapjes op een voor jou aangename grootte en voeg deze toe aan de pan wanneer de ui glazig wordt. Bak enkele minuten tot de inktvis warm is, doe er eventueel wat meer olijfolie bij. Voeg dan de rauwe (afgespoelde) zeekraal toe.

Giet de pasta af en verdeel over de warme borden. Doe hierover de inktvismengeling, en werk af met enkele brokjes feta naar smaak.



Ook lekker
I Rode poon met kruidenrisotto en zeekraal
Snipper het sjalotje en het teentje knoflook fijn en fruit in olijfolie, voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. ...
I Vistajine met safraan en gember
Olijfolie in de tajine verhitten en daarin de ajuin en de wortelen aanstoven. ...
I Gestoomde hondshaai met tomaat mozzarella en ...
Spoel de hondshaai met water, droog af, kruid met peper en zout. Stoom deze 6 min. in stoompot of steamer (alternatief: koken in gezouten water ...
I Tartaar van coquilles op een bedje van munt en ...
Snij de coquilles tot tartaar, en kruid zacht af met peper en zout en enkele druppels limoensap. ...