schelvishaasjes zonder vel !

Bron: VISINFO.be
" />
Schelvis met tomaat en citroen


Type I Hoofdgerecht
Duur I 40-60 min
Vissoort I Schelvis
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Schelvismoot - wild - 800 gr
Bestel bij STELOY
I
Tomaten - 4
Bestel bij STELOY
I
Citroen - 2
I
Boter - 100 gr
I
Peper en zout - naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de tomaten en citroenen in plakjes. Vet een ovenschotel in met boter.

Dep de schelvismoot goed droog, maak insnijdingen en steek hierin enkele plakjes tomaat en citroen. Leg de schelvismoot in de ovenschotel met de rest van de plakjes tomaat en citroen. Schik er enkele klontjes boter op en kruid met peper en zout.
Plaats 30 à 35 minuten in de oven op 200°C, lepel regelmatig jus erover.

Haal de vis van de graat, en schik hem met de groentjes op de borden . Serveer bijvoorbeeld met een smeuïge aardappelpuree!

TIP 1 : Zorg vooral dat de oven genoeg voorverwarmd is en de vis is drooggedept, anders komt er teveel vocht in de ovenschotel en kan de vis niet echt bakken, achteraf kan je de temperatuur weer wat zachter zetten.

TIP 2 : Geen zin in graten? Bestel dan gewoon schelvishaasjes zonder vel !

Bron: VISINFO.be
Ook lekker
I Kabeljauw met rode pesto en tomaatrisotto
Snipper het sjalotje, en stoof aan in boter. Zodra dit glazig is, blussen met een scheut witte wijn. Laat even verdampen, en voeg de ristto rijst ...
I Apero glaasje met gerookte forelcreme
De gerookte forelfilet met de wasabi en een scheutje room in de cutter fijnmalen. ...
I Forel met Gandaham in papillot
Laat de forellen fileren zonder vel en neem voor elke vis (2 filets) een vel aluminiumfolie. ...
I Stengel met Gravad Lax
Snij de gravad lax in reepjes. Wikkel deze om de grissini. Werk eventueel af wet wat dille, look van venkel en/of peterselie voor de kleur.