San Marzano - Salento IGP Edda Bianco

Bestel hier gemakkelijk uw Tongscharfilets en Aardappeltorentjes .
" />
Feestelijke Tongscharrolletjes met grijze garnalen


Type I Hoofdgerecht
Duur I 20-30 min
Vissoort I Tongschar - Melktong
Ingrediënten voor 4 personen
I
Tongscharfilets - 600 g
Bestel bij STELOY
I
Grijze garnalen gepeld - 100 g
Bestel bij STELOY
I
Room - 2 dl
Bestel bij STELOY
I
Eieren - 3
I
Sjalotten - 4
Bestel bij STELOY
I
Citroen - 1
Bestel bij STELOY
I
Peterselie - 4 takjes
I
Peper en zout -
Bestel bij STELOY
I
Aardappeltorentje - 1 per persoon
Bereiding
Voorbereiding
Verwarm de oven op 70°C.
Snijd de sjalotten in grove stukken. Pers de citroen en splits de 4 eieren zodat je 4 eierdooiers hebt voor de saus.
Pluk de helft van de peterselie en hak deze fijn.


Bereiding
Stoom de tongscharfilets in een stoomoven of stoommandje gedurende 7 à 9 minuten. Leg ze nadien in een ovenschaal en houd ze warm in de oven op 70°C.

Fruit de gesneden sjalot in de pan aan met wat boter en kruid af met peper en zout. Bak ze verder tot ze mooi karameliseren. Haal nadien de sjalot uit de pan en houd ze mee warm in de oven bij de vis.


Saus
Meng de eierdooiers met het citroensap en de room. Warm dit al roerend op in een klein pannetje en laat dit op een zacht vuurtje indikken. Let op dat de eierdooiers niet gaan schiften!

Strooi de gehakte peterselie en de helft van de garnalen over de saus en laat even mee warmen.


Afwerking
Verdeel de saus over de borden, Schik de tongscharrolletjes erop en de sjalotjes ernaast. Strooi de resterende garnalen erover en werk af met de rest van de peterselieblaadjes. Zeer lekker met aardappelpuree.


Wijnsuggestie: San Marzano - Salento IGP Edda Bianco

Bestel hier gemakkelijk uw Tongscharfilets en Aardappeltorentjes .
Ook lekker
I Pasta Vongole
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met een flinke snuif zout, om de pasta te koken. ...
I Gazpacho met handgepelde garnalen en ...
Mix alle ingrediënten voor de gazpacho (komkommer, 4 tomaten, 1 ui, chilipeper, 1 paprika, dragonazijn, olijfolie, Worcestersaus, 1 lookteentje) ...
I Stokvis op grootmoeders wijze
Neem een pan ( bij voorkeur met anti aanbaklaag). Kook de melk op en pocheer de vis 4 minuten erin. Haal de vis uit de pan met een spatel uit de melk ...
I Coquilles met Comte en asperges
Schil de asperges en kook of stoom ze gaar (tip: de schillen kan je gebruiken voor aspergesoep!). ...