San Marzano - Salento IGP Edda Bianco

Bestel hier gemakkelijk uw Tongscharfilets en Aardappeltorentjes .
" />
Feestelijke Tongscharrolletjes met grijze garnalen


Type I Hoofdgerecht
Duur I 20-30 min
Vissoort I Tongschar - Melktong
Ingrediënten voor 4 personen
I
Tongscharfilets - 600 g
Bestel bij STELOY
I
Grijze garnalen gepeld - 100 g
Bestel bij STELOY
I
Room - 2 dl
Bestel bij STELOY
I
Eieren - 3
I
Sjalotten - 4
Bestel bij STELOY
I
Citroen - 1
Bestel bij STELOY
I
Peterselie - 4 takjes
I
Peper en zout -
Bestel bij STELOY
I
Aardappeltorentje - 1 per persoon
Bereiding
Voorbereiding
Verwarm de oven op 70°C.
Snijd de sjalotten in grove stukken. Pers de citroen en splits de 4 eieren zodat je 4 eierdooiers hebt voor de saus.
Pluk de helft van de peterselie en hak deze fijn.


Bereiding
Stoom de tongscharfilets in een stoomoven of stoommandje gedurende 7 à 9 minuten. Leg ze nadien in een ovenschaal en houd ze warm in de oven op 70°C.

Fruit de gesneden sjalot in de pan aan met wat boter en kruid af met peper en zout. Bak ze verder tot ze mooi karameliseren. Haal nadien de sjalot uit de pan en houd ze mee warm in de oven bij de vis.


Saus
Meng de eierdooiers met het citroensap en de room. Warm dit al roerend op in een klein pannetje en laat dit op een zacht vuurtje indikken. Let op dat de eierdooiers niet gaan schiften!

Strooi de gehakte peterselie en de helft van de garnalen over de saus en laat even mee warmen.


Afwerking
Verdeel de saus over de borden, Schik de tongscharrolletjes erop en de sjalotjes ernaast. Strooi de resterende garnalen erover en werk af met de rest van de peterselieblaadjes. Zeer lekker met aardappelpuree.


Wijnsuggestie: San Marzano - Salento IGP Edda Bianco

Bestel hier gemakkelijk uw Tongscharfilets en Aardappeltorentjes .
Ook lekker
I Coquilles met Comte en asperges
Schil de asperges en kook of stoom ze gaar (tip: de schillen kan je gebruiken voor aspergesoep!). ...
I Fishburger Deluxe
Mix de mayonaise met de wasabi naar smaak. Ook kan je bij STELOY kant- en-klare wasabi mayonaise kopen. ...
I Griet met duglérésaus en asperges
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Zwaardvis met aardappelpuree met tomaat en ...
Snipper de ui en de look en stoof glazig in wat olijfolie. ...