CARE - Trio White Blend

Bestel hier gemakkelijk uw Hondshaai of Aardappeltorentjes ." />
Zuiders stoofpotje van hondshaai


Type I Hoofdgerecht
Duur I 40-60 min
Vissoort I Hondshaai
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Hondshaai - Zeepaling - 600 gr
Bestel bij STELOY
I
Paprika rood - 1
Bestel bij STELOY
I
Paprika groen - 1
Bestel bij STELOY
I
Paprika geel - 1
I
Tomatenblokjes (blik) - 1
I
Sjalotten - 3
Bestel bij STELOY
I
Ajuin - 1
I
Tomatenpuree - 1 blikje
I
Witte wijn - 1 dl
I
Visbouillon - 1 dl
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie -
I
Basilicum (enkele blaadjes) -
I
Verse rozemarijn - 1 takje
I
Tijm - 1 takje
I
Zout -
I
Cayennepeper (naar smaak) -
Bereiding
Gerecht voor 4 personen - gemakkelijk

Voorbereiding
Snijd de paprika's, sjalotten, ui in fijne reepjes.

Kruid de hondshaai mootjes met de tijm en rozemarijn, cayennepeper (naar smaak) en zout.


Bereiding
Fruit de groenten even in olijfolie en blus nadien met witte wijn en de visbouillon. Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe. Laat het groentenstoofpotje om een laag vuur sudderen.

Bak de hondshaai halfgaar (ongeveer 4 minuten) in olijfolie en voeg ze nadien bij het stoofpotje. Laat het geheel gedurende 4 minuten sudderen onder een gesloten deksel tot alles volledig gaar is.


Afwerking
Verdeel het stoofpotje over de borden en versier met enkele basilicumblaadjes.

Serveer met aardappelpuree of in de oven gebakken krielaardappeltjes met rozemarijn.


Wijnsuggestie: CARE - Trio White Blend

Bestel hier gemakkelijk uw Hondshaai of Aardappeltorentjes .
Ook lekker
I Schelvis met tomaat en citroen
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de tomaten en citroenen in plakjes. Vet een ovenschotel in met boter. ...
I Langoustine met zeekraal en puree van aardpeer
Gerecht voor 4 personen - gemakkelijk ...
I Tajine met steenbolk en quinoa
Verwarm de oven voor op 180°. Snij alle groenten in groffe stukken. Kook de wortelen kort (zo'n 5 min) zodat ze al een beetje voorgegaard zijn. ...
I Stokvis op grootmoeders wijze
Neem een pan ( bij voorkeur met anti aanbaklaag). Kook de melk op en pocheer de vis 4 minuten erin. Haal de vis uit de pan met een spatel uit de melk ...