Métairie - Chardonnay

Bestel hier gemakkelijk uw Rogvleugels of Rog - handjes.
" />
Rog met prei en kappertjes uit de oven


Type I Hoofdgerecht
Duur I 60 - ... min
Vissoort I Rog
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Rogvleugel - 800 gr
Bestel bij STELOY
I
Stoofprei - 4 stammen
Bestel bij STELOY
I
Aardappelen - 5
I
Dikke sjalotten - 2
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 2 teentjes
Bestel bij STELOY
I
Kapperappeltjes - 25
Bestel bij STELOY
I
Citroen - 1
I
Tijm - enkele takjes
Bestel bij STELOY
I
Laurierblaadjes - enkele blaadjes
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie - 2 dl
I
Boter - 1 klontje
I
Peper -
I
Zout -
Bereiding
Gerecht voor 4 personen - gemakkelijk


Voorbereiding
Zet een ruime ovenschaal klaar en verwarm de oven voor op 180°C.

Snij de stammen prei overlangs in twee en spoel de groente schoon. Laat het water tussen de bladeren van de prei stromen, zodat er geen aarde of zand in achterblijft.

Snij de halve stammen prei in stukken van zo’n 8 cm lang. Gebruik slechts een deel van het groene preiloof.

Spoel de aardappelen en snij ze in kwartjes. Verdeel de stukken aardappel tussen de stronkjes prei.
Pel de sjalotten en snij ze overlangs in kwarten.

Snij de citroen in partjes (reken 8 partjes per citroen) en schik ze tussen de groenten op de ovenschaal.

Kneus de tenen look, haal er de pel af en snij ze in dunne plakjes. Schik de plakjes look her en der tussen de groenten.

Verdeel de kapperappeltjes (steelkappers) over de schotel, leg takjes tijm en blaadjes laurier tussen de groenten en kruid de bereiding met peper van de molen en zout.

Schenk een flinke hoeveelheid olijfolie over de aardappelen en de groenten.


Bereiding
Plaats de schotel in de hete oven van 180°C en rooster de bereiding gedurende ongeveer 45 tot 50 minuten. (Controleer of de stukken aardappel en groente gaar zijn.)

Neem de rog erbij, zo’n kwartier voor je wil serveren. Smelt een klont boter in een braadpan, op een matig vuur.

Snij de vis (naar keuze) in porties van 200 tot 250 gram. Kruid de stukken rogvleugel met een beetje peper van de molen en een snuifje zout.

Bak de rogvleugel in de hete boter. Zet het vuur eerder zacht en draai de vis na ruim 5 minuten om en bak ook de ommezijde. Controleer of de vis gaar is. (De baktijd is afhankelijk van de dikte van de vleugel)


Afwerking
Serveer de ovengroenten met een portie gebakken rog. Schep over de warme vis en beetje van de olie waarin de groenten geroosterd werden. Leg er ook een gebakken partje citroen bij.



Wijnsuggestie: Métairie - Chardonnay

Bestel hier gemakkelijk uw Rogvleugels of Rog - handjes.
Ook lekker
I Zomerse tongrolletjes
Rol de tongfilets op (of vraag aan ons om dit reeds voor u te doen), kruid af met peper en zout en doe ze in een beboterde schotel die in de ...
I Asperges met zalm en krieltjes
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Tonijntartaar met zeewiersalade
De tonijnfilet met een scherp koksmes fijnhakken vlak voor je afwerkt, want tartaar verkleurt snel. ...
I Rogrolletje met spinazie en tomaat
Snipper de knoflook en de sjalot. Fruit aan in olijfolie en doe er de tomatenblokjes en de witte wijn bij. Laat even koken en breng op smaak met peper ...