Aardappeltorentjes.

Enkele heerlijke wijnen voor bij dit gerechtje zijn The Fishwives Club - Sauvignon Blanc , The Fishwives Club - Pinotage Rosé of San Marzano - Gran Trio Bianco . De Sauvignon Blanc of de Gran Trio Bancio kunnen ook perfect gebruikt worden tijdens de bereiding van de jus.
" />
Langoustine met zeekraal en puree van aardpeer


Type I Hoofdgerecht
Duur I 20-30 min
Vissoort I Langoustine
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Langoustine - nieroogkreeftjes 13/15 RAUW - 8
Bestel bij STELOY
I
Zeekraal - salicorne - 100g
I
Tomaat - 1
I
Sjalotten - 2
I
Aardpeer - 60g
I
Volle melk - scheutje
I
Witte wijn - 1 glas
I
arachideolie - scheutje
I
cacaoboter (eventueel in poedervorm) -
I
Citroengras - 1 stengel
I
peper - naar smaak
I
zout - naar smaak
Bestel bij STELOY
I
Visfumet - 0,5 liter - 0.3l
Bereiding
Gerecht voor 4 personen - gemakkelijk


Voorbereiding
Maak de langoustines schoon en verwijder het darmkanaal. Gooi de pantsers en koppen NIET weg.

Snipper de sjalotten.

Ontvel, ontpit en snij de tomaat in blokjes.
(Ontvellen: Snijd met een mes een kruisje aan de de bolle kant van de tomaat. Dompel de tomaat 10 seconden in kokend water. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze meteen schrikken in koud water om het kookproces te stoppen. Bij het ingesneden kruisje komt het velletje los en kan je ze gemakkelijk ontvellen.)

Snij de stengel citroengras doormidden en kneus hem.

Schil de aardperen en leg ze in een kom water met citroen (zo blijven ze mooi wit).


Bereiding
Maak eerst de jus. Stoof de langoustinepantsers en koppen op hevig vuur aan in arachideolie. Doe er de sjalot bij en deglaceer de pan met de witte wijn. Laat tot 1/3 inkoken. Doe er vervolgens het citroengras en de tomaten bij en overgiet met 3 dl water(of visfumet). Breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen.
Giet door een fijne zeef en laat opnieuw inkoken tot 1/3.

Blancheer de zeekraal kort in kokend water. Verwijder eventuele harde stukjes.

Haal de aardpeer uit het citroenwater en kook ze gaar op een zacht vuur in een pan met water.
Giet af en maak er puree van met een scheutje melk, peper en zout.

Bestrooi/Bestrijk de langoustines met de cacaoboter en bak ze kort aan beide zijden. Begin met de vleeskant naar onder.


Afwerking
Schik in een diep bord een beetje zeekraal met daarop de langoustines. Leg er een toefje van de aardpeerpuree bij. Schenk er wat van de jus rond. Smakelijk!


Extra tip: werk af met een krokant bladerdeegje (dunne reepjes bladerdeeg, met water besprenkelen, bestrooien met maanzaad en krokant bakken in een warme oven van 200 °C.)


Bent u geen fan van aardpeer en eet u liever gewone puree. Bestel dan hier gemakkelijk uw Aardappeltorentjes.

Enkele heerlijke wijnen voor bij dit gerechtje zijn The Fishwives Club - Sauvignon Blanc , The Fishwives Club - Pinotage Rosé of San Marzano - Gran Trio Bianco . De Sauvignon Blanc of de Gran Trio Bancio kunnen ook perfect gebruikt worden tijdens de bereiding van de jus.
Ook lekker
I Oesters met champagnesaus
Open de oesters en vang het sap op. ...
I Asperges met zalm en krieltjes
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Forel met Gandaham in papillot
Laat de forellen fileren zonder vel en neem voor elke vis (2 filets) een vel aluminiumfolie. ...
I Mosselsoepje met kerrie
De ui (in ringen) en het groen van de selder aanstoven in boter. Tijm, laurier en de mosselen toevoegen en op hoog vuur met deksel op de pot gedurende ...