Scampi s met roomsaus


Type I Hoofdgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Scampi 16/20 easy-peel Black tiger - 1 kilo - 8 p.p.
Bereiding
Gerecht voor 2 personen.

Ingrediënten
- Boter
- Peper en Zout
- Scampis
- Curry Ketchup
- Zakje Curry Knorr
- Cognac
- Peterselie

1. Ontdarm en pel de Scampi's
2. Bak de scampi's 1 a 2 minuten per kant in een grote pan, kruid goed met peper en zout.
3. Verlaag het vuur naar middel hoog en doe 6 lepels curry ketchup in de pan
4. Neem een zakje curry van knorr en doe dit in de pan
5. Doe een scheutje cognac in de pan
6. Roer dit door elkaar en voeg hierbij 250g room toe.
7. Proef het geheel en kruid bij als het nodig is.
8. Doe de Scampi's terug in de pan en verwarm nog even en strooi wat peterselie om het af te maken;

Bijgerecht:
- Brood of Frietjes of Gebakken aardappeltjes in de oven. (voor de lekkere saus!)
Ook lekker
I Hollandse maatjes in limoenmarinade
Voorgerecht voor 4 personen - gemakkelijk ...
I Hollandaisesaus
Klaar de boter. Leg de hoeveboter in een pot en laat ze rustig smelten op een zacht vuur.? ...
I Rogrolletje met spinazie en tomaat
Snipper de knoflook en de sjalot. Fruit aan in olijfolie en doe er de tomatenblokjes en de witte wijn bij. Laat even koken en breng op smaak met peper ...
I Forel met Gandaham in papillot
Laat de forellen fileren zonder vel en neem voor elke vis (2 filets) een vel aluminiumfolie. ...