Aardappeltorentjes.

Een heerlijke wijn bij dit gerecht is de Pietershof - Chardonnay



Bron recept: Gazet van Antwerpen" />
Dorade Royal met vijgen


Type I Hoofdgerecht
Duur I 30-40 min
Vissoort I Goudbrasem
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Goudbrasem of Dorade Royale - panklaar - 2 stuks - zonder hoofd
I
Kleine rode uien - 6
I
Vijgen - 4
I
Vijgenbladeren - 3
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie - 4 el
I
Licht gezouten boter - 60g
I
Vijgenazijn - 2 el
I
Zout -
I
Gemalen peper -
Bereiding
Gerecht voor 2 personen - gemakkelijk


Voorbereiding
Verwarm uw oven voor op 180°C.

Schub de zeebrasem en verwijder de ingewanden en leg de visjes opzij. (U kunt deze vis ook panklaar bij ons bestellen, met of zonder kop, zodat u geen extra kuiswerk meer heeft)

Pel de rode uien, laat deze heel.

Kerf de vijgen aan de bovenkant met een mesje in (in een kruis, zie foto voor resultaat).

Spoel ook even de vijgenbladeren schoon indien nodig.


Bereiding
Breng wat gezouten water aan de kook en blancheer de rode uien 2 minuten. Laat ze nadien afkoelen onder de kraan en even uitlekken.

Bestrooi de zeebrasem en vijgen met zout en peper. Leg de vis, vijgen, rode uien en vijgenbladeren in een ovenschaal. Besprenkel alles met de olijfolie en verdeel de boter in kleine stukjes erover.

Zet 15 minuten in de oven op 180°C, maar bedruip de vis regelmatig met de gesmolten boter van in de schaal.

Haal de vis na 15 minuten uit de oven en schenk de vijgenazijn erover. Indien u geen vijgenazijn heeft, is balsamicoazijn ook erg lekker. Zet de vis nadien nog 10 minuten in de oven. Bedruip opnieuw regelmatig.


Afwerking
Verwijder de vijgenbladeren en serveer direct. Smakelijk!


Zeer lekker met een aardappel in de schil of een torentje puree. Bestel hier gemakkelijk uw Aardappeltorentjes.

Een heerlijke wijn bij dit gerecht is de Pietershof - Chardonnay



Bron recept: Gazet van Antwerpen
Ook lekker
I Pieterman met zuiderse puree
Bereid eerst de puree voor. Verwarm de torentjes in de microgolf zodat ze wat zachter worden. Natuurlijk kan je ook zelf eerst verse puree maken. ...
I Gepaneerde geep met asperges
Gerecht voor 4 personen - gemakkelijk ...
I Rogrolletje met spinazie en tomaat
Snipper de knoflook en de sjalot. Fruit aan in olijfolie en doe er de tomatenblokjes en de witte wijn bij. Laat even koken en breng op smaak met peper ...
I Apero glaasje met gerookte forelcreme
De gerookte forelfilet met de wasabi en een scheutje room in de cutter fijnmalen. ...