De Toren Delicate



Bron recept: Lekkervanbijons.be" />
Caponata met gegrilde Zeeduivelwangetjes


Type I Hoofdgerecht
Duur I 30-40 min
Vissoort I Lotte - staartvis of zeeduivel
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Lotte/Zeeduivelwangetjes - 600 gr
Bestel bij STELOY
I
Ajuin - 1
Bestel bij STELOY
I
Aubergine - 1
Bestel bij STELOY
I
Courgette - 1
Bestel bij STELOY
I
Paprika rood - 2
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 1 teentje
I
Tijm - 1 takje
I
Oregano - 1 takje
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie -
I
peper en zout -
I
tomatenblokjes in blik - 400 gr
I
kappertjes - 3 el
Bestel bij STELOY
I
Rode wijnazijn met sjalotten - 3 el
I
pasta naar keuze - 400 gr
I
boter -
Bereiding
Gerecht voor 4 personen - gemakkelijk


Voorbereiding
Snij de ui in ringen of blokjes en pers de knoflook.
Snij de paprika's, aubergine en courgette in reepjes.

Zet voldoende water op om de pasta te koken.

Leg de Zeeduivelwangetjes al uit de koeling om te laten acclimatiseren.


Bereiding
Fruit de ui glazig in de olijfolie. Voeg de knoflook, de paprikarepen, tijm en oregano toe en stoof verder aan.
Voeg na 3 minuten de courgette- en auberginerepen toe. Roerbak nog 5 minuten verder.
Voeg eventueel wat extra olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Na het op smaak brengen ga je de Caponata maken. Dit doe je door de azijn, kappertjes en de tomatenblokjes toe te voegen aan de gestoofde groenten. Laat dit onder een deksel 15 minuten sudderen op een laag vuurtje.

Kook ondertussen de pasta gaar volgens de richtlijnen van de verpakking.

Verhit een grillpan en smelt de boter. Gril de Zeeduivelwangetjes gaar en kruid af met peper en zout.


Afwerking
Verdeel de gewenste portie pasta over de borden. Leg hierboven de Caponata groentenstoverij. Schik de gegrilde wangetjes erop. Smakelijk!


Een heerlijke wijn bij dit gerecht is De Toren Delicate



Bron recept: Lekkervanbijons.be
Ook lekker
I Gazpacho met handgepelde garnalen en ...
Mix alle ingrediënten voor de gazpacho (komkommer, 4 tomaten, 1 ui, chilipeper, 1 paprika, dragonazijn, olijfolie, Worcestersaus, 1 lookteentje) ...
I Grietfilet met fijne groentjes
Voor de saus het sjalotje fijnsnijden, aanstoven in de boter en blussen met de witte wijn. ...
I Tzar Caviar met gerookte zalm
Schik het zalmhaasje op een bord, met hierop een wolkje opgeklopte verse room, een lepeltje Tzar Caviar en werk af met bieslook of peterselie. ...
I test1
stap 1