Tonijntartaar met zeewiersalade


Type I Aperitiefhapje
Duur I 10-20 min
Vissoort I Tonijn geelvin
Ingrediënten voor 4 personen
I
Tonijn filet Geelvin - 350 gr
Bestel bij STELOY
I
Limoen - 1 (sap + zestes)
Bestel bij STELOY
I
Pijpajuin - 4 stuks
I
Peper en zout -
I
Zeewiersalade - Chuka wakame 100 gram - 100 gr
Bestel bij STELOY
I
Nori zeewier snacks 10 g - 4 velletjes
Bestel bij STELOY
I
Wasabi - naar smaak
I
Chips uit de Zee - decoratief
Bereiding
De tonijnfilet met een scherp koksmes fijnhakken vlak voor je afwerkt, want tartaar verkleurt snel.
Limoenzeste en sap van de limoen samen met de fijngesneden pijpajuin mengen onder de tartaar.
Afkruiden met peper, zout en wasabi.

Met behulp van een dresseerring serveren samen met een toefje wasabi, een beetje van de kant en klare wakame-salade en een pikant norivelletje.
Je kan de tartaar ook serveren in de zeewierchips als origineel aperitiefhapje.

Ook is dit recept perfect uitvoerbaar met verse zalmfilet!

Ook lekker
I Zeebaars met asperges
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Asperges op Vlaamse wijze met grijze garnalen
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Grietfilet met fijne groentjes
Voor de saus het sjalotje fijnsnijden, aanstoven in de boter en blussen met de witte wijn. ...
I Tajine met steenbolk en quinoa
Verwarm de oven voor op 180°. Snij alle groenten in groffe stukken. Kook de wortelen kort (zo'n 5 min) zodat ze al een beetje voorgegaard zijn. ...