Tonijntartaar met zeewiersalade


Type I Aperitiefhapje
Duur I 10-20 min
Vissoort I Tonijn geelvin
Ingredi├źnten voor 4 personen
I
Tonijn filet Geelvin - 350 gr
Bestel bij STELOY
I
Limoen - 1 (sap + zestes)
Bestel bij STELOY
I
Pijpajuin - 4 stuks
I
Peper en zout -
Bestel bij STELOY
I
Zeewiersalade - Chuka wakame 100 gram - 100 gr
Bestel bij STELOY
I
Nori zeewier snacks 10 g - 4 velletjes
Bestel bij STELOY
I
Wasabi - naar smaak
Bestel bij STELOY
I
Chips uit de Zee - decoratief
Bereiding
De tonijnfilet met een scherp koksmes fijnhakken vlak voor je afwerkt, want tartaar verkleurt snel.
Limoenzeste en sap van de limoen samen met de fijngesneden pijpajuin mengen onder de tartaar.
Afkruiden met peper, zout en wasabi.

Met behulp van een dresseerring serveren samen met een toefje wasabi, een beetje van de kant en klare wakame-salade en een pikant norivelletje.
Je kan de tartaar ook serveren in de zeewierchips als origineel aperitiefhapje.

Ook is dit recept perfect uitvoerbaar met verse zalmfilet!

Ook lekker
I Schelvishaasje met gestoofde prei
Verwijder het groen van de prei, snij hem in de lengte in 2, en snij dan reepjes van ongeveer 1 cm breed. ...
I Mosseltjes op de BBQ
Mosseltjes op de BBQ zijn gemakkelijk en snel klaar te maken. Je kunt ze in een papillot draaien, maar nog veel gemakkelijk is om ze in een aluminium ...
I Apero glaasje met gerookte forelcreme
De gerookte forelfilet met de wasabi en een scheutje room in de cutter fijnmalen. ...