Vis bereiden in de microgolf bij Visweetjes)
Rolletjes op een bord schikken ( 2 per persoon), vullen met de groenten , schelpjes er rond schikken en afwerken met de saus.

Bron : Libelle Lekker
" />
Grietfilet met fijne groentjes


Type I Hoofdgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I Griet
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Grietfilet zonder vel - 4 in lengte doorgesneden
Bestel bij STELOY
I
Palourdes - 20 stuks
I
Sjalot - 1
Bestel bij STELOY
I
Visfumet - 0,5 liter - 300 ml
I
Droge witte wijn (bv. STELOY huiswijn) - 100 ml
Bestel bij STELOY
I
Room - 100 ml
I
Boter - 50 gr
I
Kerriepoeder - naar eigen smaak
Bestel bij STELOY
I
Wortelen - 150 gr fijngesneden
I
Witte selder - 150 gr fijngesneden
Bestel bij STELOY
I
Ajuin - 150 gr fijngesneden
I
Peper & zout - naar smaak
Bereiding
Voor de saus het sjalotje fijnsnijden, aanstoven in de boter en blussen met de witte wijn.
Visfond toevoegen, laten inkoken tot de helft en kerriepoeder en room toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en eventueel binden.

De gesneden groenten aanstoven in boter, schelpen toevoegen, deksel op de kookpot. Schelpjes regelmatig opschudden tot ze open zijn (ongeveer 5 min).
Groenten en schelpjes apart houden.

Grietfilets in een rolletjes stomen of in de microgolf garen (zie Vis bereiden in de microgolf bij Visweetjes)
Rolletjes op een bord schikken ( 2 per persoon), vullen met de groenten , schelpjes er rond schikken en afwerken met de saus.

Bron : Libelle Lekker
Ook lekker
I Zeetong meunière
Snij de aardappelen in 'tonnetje' (zie foto) en kook deze gaar in licht gezouten water. ...
I Gepocheerde eitjes
Het perfect gepocheerde ei in 7 stappen: ...
I Forel met Gandaham in papillot
Laat de forellen fileren zonder vel en neem voor elke vis (2 filets) een vel aluminiumfolie. ...
I Stokvis op grootmoeders wijze
Neem een pan ( bij voorkeur met anti aanbaklaag). Kook de melk op en pocheer de vis 4 minuten erin. Haal de vis uit de pan met een spatel uit de melk ...