Vis bereiden in de microgolf bij Visweetjes)
Rolletjes op een bord schikken ( 2 per persoon), vullen met de groenten , schelpjes er rond schikken en afwerken met de saus.

Bron : Libelle Lekker
" />
Grietfilet met fijne groentjes


Type I Hoofdgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I Griet
Ingredi├źnten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Grietfilet zonder vel - 4 in lengte doorgesneden
Bestel bij STELOY
I
Palourdes - 20 stuks
I
Sjalot - 1
Bestel bij STELOY
I
Visfumet - 0,5 liter - 300 ml
I
Droge witte wijn (bv. STELOY huiswijn) - 100 ml
Bestel bij STELOY
I
Room - 100 ml
I
Boter - 50 gr
I
Kerriepoeder - naar eigen smaak
Bestel bij STELOY
I
Wortelen - 150 gr fijngesneden
I
Witte selder - 150 gr fijngesneden
Bestel bij STELOY
I
Ajuin - 150 gr fijngesneden
I
Peper & zout - naar smaak
Bereiding
Voor de saus het sjalotje fijnsnijden, aanstoven in de boter en blussen met de witte wijn.
Visfond toevoegen, laten inkoken tot de helft en kerriepoeder en room toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en eventueel binden.

De gesneden groenten aanstoven in boter, schelpen toevoegen, deksel op de kookpot. Schelpjes regelmatig opschudden tot ze open zijn (ongeveer 5 min).
Groenten en schelpjes apart houden.

Grietfilets in een rolletjes stomen of in de microgolf garen (zie Vis bereiden in de microgolf bij Visweetjes)
Rolletjes op een bord schikken ( 2 per persoon), vullen met de groenten , schelpjes er rond schikken en afwerken met de saus.

Bron : Libelle Lekker
Ook lekker
I Tonijntartaar met zeewiersalade
De tonijnfilet met een scherp koksmes fijnhakken vlak voor je afwerkt, want tartaar verkleurt snel. ...
I Oesters met champagnesaus
Open de oesters en vang het sap op. ...
I Octopus met zeewierpasta en feta en zwarte ...
Kook de pasta beetgaar met wat bouillon in het water voor extra smaak. Spoel de zeekraal af en laat uitlekken, en snij de feta in kleine brokjes. ...
I Apero glaasje met gerookte forelcreme
De gerookte forelfilet met de wasabi en een scheutje room in de cutter fijnmalen. ...