Vis bereiden in de microgolf bij Visweetjes)
Rolletjes op een bord schikken ( 2 per persoon), vullen met de groenten , schelpjes er rond schikken en afwerken met de saus.

Bron : Libelle Lekker
" />
Grietfilet met fijne groentjes


Type I Hoofdgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I Griet
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Grietfilet zonder vel - 4 in lengte doorgesneden
Bestel bij STELOY
I
Palourdes - 20 stuks
I
Sjalot - 1
Bestel bij STELOY
I
Visfumet - 0,5 liter - 300 ml
I
Droge witte wijn (bv. STELOY huiswijn) - 100 ml
Bestel bij STELOY
I
Room - 100 ml
I
Boter - 50 gr
I
Kerriepoeder - naar eigen smaak
Bestel bij STELOY
I
Wortelen - 150 gr fijngesneden
I
Witte selder - 150 gr fijngesneden
Bestel bij STELOY
I
Ajuin - 150 gr fijngesneden
I
Peper & zout - naar smaak
Bereiding
Voor de saus het sjalotje fijnsnijden, aanstoven in de boter en blussen met de witte wijn.
Visfond toevoegen, laten inkoken tot de helft en kerriepoeder en room toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en eventueel binden.

De gesneden groenten aanstoven in boter, schelpen toevoegen, deksel op de kookpot. Schelpjes regelmatig opschudden tot ze open zijn (ongeveer 5 min).
Groenten en schelpjes apart houden.

Grietfilets in een rolletjes stomen of in de microgolf garen (zie Vis bereiden in de microgolf bij Visweetjes)
Rolletjes op een bord schikken ( 2 per persoon), vullen met de groenten , schelpjes er rond schikken en afwerken met de saus.

Bron : Libelle Lekker
Ook lekker
I Asperges op Vlaamse wijze met grijze garnalen
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Gepocheerde eitjes
Het perfect gepocheerde ei in 7 stappen: ...
I Kabeljauw met een mosterdkorstje
De oven voorverwarmen tot 180°C en een ovenschotel inboteren. ...
I Pasta Vongole
Ui, chilipepertje en knoflook aanstoven in olijfolie. ...