Oosterse mosselen in de wok


Type I Voorgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I Mossel
Ingredi├źnten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Gebakken mosselen in een tempurajasje - 2 kg
I
Citroengras - 4 takjes
Bestel bij STELOY
I
Pijpajuin - 1 bussel gesnipperd
I
Koriander - 1 bussel fijgesneden
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 1 teentje gesnipperd
I
gember - 1 koffielepel fijngesneden
I
Kokosmelk - naar eigen smaak
I
Wokolie -
Bereiding
In wokolie de gember, knoflook en pijpajuin aanstoven.


De gespoelde mosselen toevoegen en goed omroeren op een hoog vuur.
Kokosmelk toevoegen, even laten doorkoken, deksel op de pan en het vuur een beetje lager zetten.


In ongeveer 8 min. de mosselen gaar koken. Opschudden en afwerken met de koriander. Serveren met stokbrood.


STELOY-tip: Als je meer kokosmelk toevoegt maak je van dit voorgerecht een soepje.
Ook lekker
I Gegratineerde steenbolk met broccoli en spinazie
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Snijd de broccoli in hapklare roosjes. ...
I Schelvishaasje met gestoofde prei
Verwijder het groen van de prei, snij hem in de lengte in 2, en snij dan reepjes van ongeveer 1 cm breed. ...
I Apero glaasje met gerookte forelcreme
De gerookte forelfilet met de wasabi en een scheutje room in de cutter fijnmalen. ...
I Aspergeroomsoep
Breng in een grote pot ongeveer 3 liter bouillon aan de kook. ...