Oosterse mosselen in de wok


Type I Voorgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I Mossel
Ingrediënten voor 4 personen
I
Zeeuwse Mosselen GOUDMERK - 2 kg
I
Citroengras - 4 takjes
Bestel bij STELOY
I
Pijpajuin - 1 bussel gesnipperd
I
Koriander - 1 bussel fijgesneden
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 1 teentje gesnipperd
I
gember - 1 koffielepel fijngesneden
I
Kokosmelk - naar eigen smaak
I
Wokolie -
Bereiding
In wokolie de gember, knoflook en pijpajuin aanstoven.


De gespoelde mosselen toevoegen en goed omroeren op een hoog vuur.
Kokosmelk toevoegen, even laten doorkoken, deksel op de pan en het vuur een beetje lager zetten.


In ongeveer 8 min. de mosselen gaar koken. Opschudden en afwerken met de koriander. Serveren met stokbrood.


STELOY-tip: Als je meer kokosmelk toevoegt maak je van dit voorgerecht een soepje.
Ook lekker
I Gestoomde hondshaai met tomaat mozzarella en ...
Spoel de hondshaai met water, droog af, kruid met peper en zout. Stoom deze 6 min. in stoompot of steamer (alternatief: koken in gezouten water ...
I Griet met duglérésaus en asperges
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Koud mosselhapje met vinaigrette
Maak een vinaigrette van alle ingrediënten, behalve de mosselen en de peterselie. ...
I Octopus met zeewierpasta en feta en zwarte ...
Kook de pasta beetgaar met wat bouillon in het water voor extra smaak. Spoel de zeekraal af en laat uitlekken, en snij de feta in kleine brokjes. ...