Oosterse mosselen in de wok


Type I Voorgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I Mossel
Ingrediënten voor 4 personen
I
Zeeuwse Mosselen GOUDMERK - 2 kg
I
Citroengras - 4 takjes
Bestel bij STELOY
I
Pijpajuin - 1 bussel gesnipperd
I
Koriander - 1 bussel fijgesneden
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 1 teentje gesnipperd
I
gember - 1 koffielepel fijngesneden
I
Kokosmelk - naar eigen smaak
I
Wokolie -
Bereiding
In wokolie de gember, knoflook en pijpajuin aanstoven.


De gespoelde mosselen toevoegen en goed omroeren op een hoog vuur.
Kokosmelk toevoegen, even laten doorkoken, deksel op de pan en het vuur een beetje lager zetten.


In ongeveer 8 min. de mosselen gaar koken. Opschudden en afwerken met de koriander. Serveren met stokbrood.


STELOY-tip: Als je meer kokosmelk toevoegt maak je van dit voorgerecht een soepje.
Ook lekker
I Asperges met zalm en krieltjes
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Tonijntartaar met zeewiersalade
De tonijnfilet met een scherp koksmes fijnhakken vlak voor je afwerkt, want tartaar verkleurt snel. ...
I Schelvis met tomaat en citroen
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de tomaten en citroenen in plakjes. Vet een ovenschotel in met boter. ...
I Scampi s met roomsaus
Gerecht voor 2 personen. ...