Pasta Vongole


Type I Voorgerecht
Duur I 20-30 min
Vissoort I Tapijtschelp
Ingredi├źnten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Palourdes - 1 kilo
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 2 teentjes
Bestel bij STELOY
I
Peterselie - naar smaak
Bestel bij STELOY
I
Ajuin - 1
I
Witte wijn -
I
Spaghetti - 400 gram
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie -
I
Peper en zout - naar smaak
Bereiding
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met een flinke snuif zout, om de pasta te koken.
Kook deze volgens de instructies op de verpakking.

Snipper ondertussen de ui, pers de look en hak de peterselie fijn en hou deze laatste apart.

De palourdes dienen niet gespoeld te worden (let op, indien je voor dit recept venusschelpjes gebruikt dienen deze wel enkele keren gespoeld te worden, hier kan immers zand in achterblijven!).

Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan. Stoof de ui en de look kort. Voeg de schelpjes toe, overgiet met een scheut witte wijn, plaats het deksel op de pan en laat deze enkele minuten stomen.

Giet de pasta af en meng onder de rest. Kruid naar smaak met peper en eventueel een beetje zout, en werk af met de gesnipperde peterselie.
Ook lekker
I Coquilles met Comte en asperges
Schil de asperges en kook of stoom ze gaar (tip: de schillen kan je gebruiken voor aspergesoep!). ...
I Zomerse tongrolletjes
Rol de tongfilets op (of vraag aan ons om dit reeds voor u te doen), kruid af met peper en zout en doe ze in een beboterde schotel die in de ...
I Gegratineerde steenbolk met broccoli en spinazie
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Snijd de broccoli in hapklare roosjes. ...
I Tonijntartaar met zeewiersalade
De tonijnfilet met een scherp koksmes fijnhakken vlak voor je afwerkt, want tartaar verkleurt snel. ...