Schelvishaasje met gestoofde prei


Type I Hoofdgerecht
Duur I 20-30 min
Vissoort I Schelvis
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Schelvishaasje zonder vel - 600 gram
Bestel bij STELOY
I
Aardappeltorentje - 4 stuks
Bestel bij STELOY
I
Stoofprei - 3 à 4 stronken
Bestel bij STELOY
I
Room - 250ml
I
Currypoeder - naar smaak
Bestel bij STELOY
I
Viskruiden - naar smaak
Bereiding
Verwijder het groen van de prei, snij hem in de lengte in 2, en snij dan reepjes van ongeveer 1 cm breed.
Stoof deze aan met boter of olijfolie tot deze zacht is. Voeg dan de room toe, en kruid af naar smaak met wat currypoeder, peper en zout.

Gaar ondertussen de vis: leg hem in een ovenschaaltje met wat boter of olijfolie en doe hier wat viskruiden op, of bestrooi met peper en zout.
Daarna kun je hem op 3 manieren bereiden: bakken in de pan, 20 min in de oven (180° voorverwarmd) of 2x3 min. in de microgolf op 600 watt (middelhoge stand). Laat tussen de 2x3 minuten een kleine rustperiode, zodat de vis mooi geleidelijk kan garen (zie Visweetjes).

Warm tussendoor ook de aardappeltorentjes op (oven of microgolf), of bereid verse puree.

Wanneer de vis, de prei en de aardappeltorentjes allemaal warm zijn, kun je je bord dresseren: maak een bedje van prei naast de puree, en schik hierop de vis.

Extra tip: kinderen durven hun neus wel eens ophalen voor prei, maak dan 'preistoemp' door de prei nog wat fijner te snijden, nog wat langer te garen en te mengen onder de puree.
Ook lekker
I Vistajine met safraan en gember
Olijfolie in de tajine verhitten en daarin de ajuin en de wortelen aanstoven. ...
I Zeebaars met asperges
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Tzar Caviar met gerookte zalm
Schik het zalmhaasje op een bord, met hierop een wolkje opgeklopte verse room, een lepeltje Tzar Caviar en werk af met bieslook of peterselie. ...
I Tartaar van coquilles op een bedje van munt en ...
Snij de coquilles tot tartaar, en kruid zacht af met peper en zout en enkele druppels limoensap. ...