Paasbrood met gerookte zalm


Type I Voorgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I Zalm
Ingrediënten voor 4 personen
I
Gerookte zalm Schotse - handgesneden - 300 gr
Bestel bij STELOY
I
Focaccia - 1 brood
Bestel bij STELOY
I
Mosterd-dillesaus - naar smaak
I
Rucola - 1 zakje
Bereiding
Bak het focacciabrood een kleine 10 min. in een voorverwarmde oven op 180°.
Snij het daarna overlangs doormidden. Besmeer de onderste laag met de mosterd-dillesaus. Verdeel hierover de rucola.

Maak de gerookte zalm schoon door eventueel vet en rookkorsten te verwijderen. Leg deze op de rucola, en leg de bovenste helft van het brood erop. Snij het brood in kleinere stukken, en steek hier een cocktailprikker (met een zongedroogd tomaatje of een olijfje) in om beide helften samen te houden.


Ook lekker is om de mosterd-dillesaus te vervangen door pesto, en enkele plakjes mozzarella aan het geheel toe te voegen.
Ook lekker
I Zuiders stoofpotje van hondshaai
Gerecht voor 4 personen - gemakkelijk ...
I Kabeljauw met rode pesto en tomaatrisotto
Snipper het sjalotje, en stoof aan in boter. Zodra dit glazig is, blussen met een scheut witte wijn. Laat even verdampen, en voeg de ristto rijst ...
I Langoustine met zeekraal en puree van aardpeer
Gerecht voor 4 personen - gemakkelijk ...
I Asperges met zalm en krieltjes
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...