Gepocheerde eitjes


Type I Voorgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I Zalm
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Eieren - 1 per persoon
Bereiding
Het perfect gepocheerde ei in 7 stappen:

Breng water aan het koken in een steelpan.
Voeg een scheutje azijn toe – dan lekt het eiwit niet uit het vormpje. Gebruik een lichte azijn zodat het ei niet verkleurt.
Plaats wat huishoudfolie in een kopje, borstel lichtjes met olie en plaats er een vers ei in. Sluit de folie door de uiteinden samen te draaien zodat je een zakje krijgt.
Zet het vuur lager – het water hoort enkel te sudderen.
Plaats het ei in het zakje voorzichtig in het water en laat 4 minuten koken.
Haal het zakje uit het water met een schuimspaan.
Open het zakje en klaar!

Lekker bij/met asperges, (gerookte) zalm, gerookte paling, ...

Bron: zininmeer.be
Ook lekker
I Gegratineerde steenbolk met broccoli en spinazie
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Snijd de broccoli in hapklare roosjes. ...
I Asperges met zalm en krieltjes
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Forel met Gandaham in papillot
Laat de forellen fileren zonder vel en neem voor elke vis (2 filets) een vel aluminiumfolie. ...
I Zwaardvis met aardappelpuree met tomaat en ...
Snipper de ui en de look en stoof glazig in wat olijfolie. ...