Mosseltjes op de BBQ


Type I Voorgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I Mossel
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Zeeuwse Mosselen Jumbo - 2 kilo
Bestel bij STELOY
I
Soepselder - 4 stengels
Bestel bij STELOY
I
Ajuin - enkele ringen
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 2 tenen
I
Witte wijn - naar smaak
I
Rozemarijn - 1 tl
Bestel bij STELOY
I
Laurierblaadjes - 4 stuks
I
Peper - naar smaak
Bereiding
Mosseltjes op de BBQ zijn gemakkelijk en snel klaar te maken. Je kunt ze in een papillot draaien, maar nog veel gemakkelijk is om ze in een aluminium bakje klaar te maken. Dit gerecht is heerlijk als voorgerechtje, maar natuurlijk ook mogelijk als hoofdgerecht of als aperitiefhapje!

Verdeel de mosseltjes over 4 alu-bakjes (reken, afhankelijk van de grootte van het bakje, dus op 500 gr per bakje). Verdeel de uirringen en de selder in fijne stukjes over de bakjes, alsook de look en de kruiden.
Werk af met een scheut witte wijn en een draai van de pepermolen.

Span aluminium folie over de bakjes, zodat ze goed afgesloten zijn en de mosseltjes als het ware gestoomd worden.
Gaar ongeveer 10 - 15 min. op een middelhoog vuur, tot alle mosselen openstaan, en de bakjes kunnen zo op tafel!
Ook lekker
I Gazpacho met handgepelde garnalen en ...
Mix alle ingrediënten voor de gazpacho (komkommer, 4 tomaten, 1 ui, chilipeper, 1 paprika, dragonazijn, olijfolie, Worcestersaus, 1 lookteentje) ...
I Vistajine met safraan en gember
Olijfolie in de tajine verhitten en daarin de ajuin en de wortelen aanstoven. ...
I Tonijntartaar met zeewiersalade
De tonijnfilet met een scherp koksmes fijnhakken vlak voor je afwerkt, want tartaar verkleurt snel. ...
I Kabeljauw met rode pesto en tomaatrisotto
Snipper het sjalotje, en stoof aan in boter. Zodra dit glazig is, blussen met een scheut witte wijn. Laat even verdampen, en voeg de ristto rijst ...