Mosseltjes op de BBQ


Type I Voorgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I Mossel
Ingredi├źnten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Zeeuwse Mosselen Jumbo - 2 kilo
Bestel bij STELOY
I
Soepselder - 4 stengels
Bestel bij STELOY
I
Ajuin - enkele ringen
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 2 tenen
I
Witte wijn - naar smaak
I
Rozemarijn - 1 tl
Bestel bij STELOY
I
Laurierblaadjes - 4 stuks
I
Peper - naar smaak
Bereiding
Mosseltjes op de BBQ zijn gemakkelijk en snel klaar te maken. Je kunt ze in een papillot draaien, maar nog veel gemakkelijk is om ze in een aluminium bakje klaar te maken. Dit gerecht is heerlijk als voorgerechtje, maar natuurlijk ook mogelijk als hoofdgerecht of als aperitiefhapje!

Verdeel de mosseltjes over 4 alu-bakjes (reken, afhankelijk van de grootte van het bakje, dus op 500 gr per bakje). Verdeel de uirringen en de selder in fijne stukjes over de bakjes, alsook de look en de kruiden.
Werk af met een scheut witte wijn en een draai van de pepermolen.

Span aluminium folie over de bakjes, zodat ze goed afgesloten zijn en de mosseltjes als het ware gestoomd worden.
Gaar ongeveer 10 - 15 min. op een middelhoog vuur, tot alle mosselen openstaan, en de bakjes kunnen zo op tafel!
Ook lekker
I Zachtgegaarde schelvis met korstje van amandelen
Maak het witloof schoon en snijd elke stronk in de lengte in 4. Leg het witloof in een pan met goed wat boter. ...
I Tzar Caviar met gerookte zalm
Schik het zalmhaasje op een bord, met hierop een wolkje opgeklopte verse room, een lepeltje Tzar Caviar en werk af met bieslook of peterselie. ...
I Tonijntartaar met zeewiersalade
De tonijnfilet met een scherp koksmes fijnhakken vlak voor je afwerkt, want tartaar verkleurt snel. ...
I Stengel met Gravad Lax
Snij de gravad lax in reepjes. Wikkel deze om de grissini. Werk eventueel af wet wat dille, look van venkel en/of peterselie voor de kleur.