Nieuws
Blijf op de hoogte van evenementen en activiteiten
Wijntasting op 16 juni 2018

Op 16 juni organiseert STELOY een wijntasting van een nieuw assortiment wijntjes van wijnhuis Neleman. Uiteraard gaat deze proeverij gepaard met enkele hapjes. Tussen 11 en 16u ben je welkom om van al dit lekkers te komen genieten.

 

Neleman wijnen zijn biologisch en worden dus zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen of toevoegingen gemaakt. Want hoe oorspronkelijker en mooier de natuur, hoe oorspronkelijker en mooier de wijn. Het drinken van mooiere wijn geeft mooiere momenten. Daarom zijn ze zuinig op hun unieke druiven, de wijngaarden en de natuur er omheen. Ze zetten zich actief in om uitstervende druivensoorten te redden van de ondergang. Mooi voorbeeld daarvan is de bijna uitgestorven Verdil druif (één van de wijnen die je zaterdag kan proeven!).  Daar was nog maar 50 hectare van over toen Neleman hem van de ondergang heeft behoed.

 

Ook is het heel belangrijk voor het milieu om de kurkeik en bossen te beschermen. Daarom doen ze mee aan een kurkretour-programma (kurk wordt gerecycleerd om bv. in de bouw te gebruiken, je kan dit ook steeds binnenbrengen in het recyclagepark). Hun kurk is trouwens ook zeer bijzonder: het is de eerste kurken draaistop (lees hier meer)!

 

Tot slot hebben ze gekozen voor jonge kunstenaars, vormgevers en designers bij het ontwerp van de etiketten, verpakkingen en de inrichting van de winkel. 

 

Neleman Organic Wine:  Good Wine to save the World :-)