GESLOTEN wegens verbouwingen van 10 t.e.m. 27 september 2023 !
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
header-fish-with-leaf-2 header-dubble-leaf

Couvent des Jacobins - Chardonnay

Frankrijk - Bourgogne

€ 

fles 75 cl
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
De Chardonnay-druivensoort waaruit deze wijn bestaat, komt uit het hele Bourgondische wijngebied en met name uit Saint Véran, de Côte d'Or en de Chalonnais. Bourgondische wijnen kennen twee koningsdruivensoorten: Pinot Noir voor rode wijnen en Chardonnay voor witte wijnen, waarbij de laatste specifiek is voor de regio, om een ​​van de mooiste uitdrukkingen ter wereld te leveren in mythische benamingen.
Bourgondische appellatiewijnen verruimen het aanbod van de regio en zijn uitstekende initiatiewijnen: de witte wijnen staan ​​bekend om hun levendigheid en brede aromatische aanbod, terwijl de rode wijnen spelen op elegantie en finesse en op een vaak lichte en vloeiende structuur.
De appellatie Bourgogne wordt versterkt door zeer grote huizen zoals Louis Jadot, Domaine Bouchard Père et Fils, of Joseph Drouhin, Domaine Devillard, Domaine René Bouvier en Domaine Guffens-Heynen.

Een landklimaat met warme zomers en koude winters, met zanderige en granieten grondsoorten. De druiven worden deels vergist en gerijpt op eiken, deels op staal. 

Couvent des Jacobins is een harmonieuze Chardonnay wijn met een fruitigheid van aroma’s van perzik, peer en grapefruit. Daarnaast subtiele tonen van boterbloemen en vanille.
Jaargang: 2020
Druif: Chardonnay
Smaak: Fruitig
Wijnland: Frankrijk
Regio: Bourgogne
Wijnhuis: Louis Jadot
Inhoud: 75 cl
Culinaire serveertips: Koude visschotel, Schaaldieren, Witte visgerechten, Visvoorgerechten, Schelpdieren