NIEUWE OPENINGSUREN VANAF 1 FEBRUARI! Klik op 'Nieuws' voor meer info
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
header-fish-with-leaf-2 header-dubble-leaf

Les Barriques - Chardonnay

Frankrijk - Languedoc-Roussillon

€ 

fles 75 cl
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
Wijnhuis Metairie is toonaangevend in Zuid-Frankrijk. Hun wijngaarden, grofweg gelegen tussen Limoux en het zuidelijke Narbonne, behoren tot de mooiste van deze wijnregio. Metairie werd in 1995 opgericht als een cooperatie. Dit betekent dat diverse wijnboeren in Zuid-Frankrijk samenwerken en wijn uitbrengen onder hetzelfde label: Metairie. Doordat er meerdere wijnboeren betrokken zijn bij dit wijnhuis, maakt het aanspraak op de mooiste druiven die er beschikbaar zijn. De wijngaarden zijn wijdverspreid over de hele regio, en de druiven zijn aangeplant op de beste plekken, voor het desbetreffende druivenras. Op deze manier niet alleen de kwaliteit van Metairie Les Barriques enorm hoog, maar van alle wijnen van Metairie.

Tijdens het rijpen op de houten vaten rijpt deze Chardonnay ook op de Lie, en wordt hij regelmatig door geroerd. Door deze bijzondere techniek wordt deze witte wijn nog voller en romiger van smaak. En dat voor deze prijs, echt een ontdekking! De wijn staat bekend in heel Frankrijk, vooral de dikke en volle smaken doen de Franse denken aan een rijpe Bourgogne.

In de geur aroma's van bloemen, citrus, vanille, eiken hout en gele pruimen. In de smaak is deze Metairie zacht en romig met veel geel fruit zoals abrikozen, mango, ananas en iets van limoen.
Jaargang: 2021
Druif: Chardonnay
Smaak: Romig, Vol, Fruitig
Wijnland: Frankrijk
Regio: Languedoc-Roussillon
Wijnhuis: Metairie
Inhoud: 75 cl
Culinaire serveertips: Zalm, Visgerechten met lichte sauzen, Pasta's

Onlangs bekeken

steloy.lastseenproducts