Kabeljauw met rode pesto en tomaatrisotto


Type I Hoofdgerecht
Duur I 40-60 min
Vissoort I Kabeljauw
Ingrediënten voor 4 personen
I
Kabeljauwhaasje - wild - 4 x 200 gr
I
Rode pesto - 200 gr
I
Broodkruim - 1 eetlepel
I
Sjalot - 1
I
Witte wijn -
I
Risottorijst - 400 gr
I
Groentenbouillon -
I
Tomatensap/passata -
Bereiding
Snipper het sjalotje, en stoof aan in boter. Zodra dit glazig is, blussen met een scheut witte wijn. Laat even verdampen, en voeg de ristto rijst toe. Maak de risotto klaar zoals op de verpakking beschreven, maar vervang de helft van de bouillon door tomatensap/passata. Kruid naar smaak met peper en zout, en wat basilicum, oregano, ...

Plaats ondertussen de kabeljauwhaasjes in een ovenschotel. Vermeng de rode pesto met het broodkruim (oud brood even in de cutter malen) en smeer dit op de haasjes, zodat dit een korstje vormt.
Bak 20 min in een voorverwarmde oven van 180°.

Dien de vis op op een bedje van risotto. Werk af met een plukje groen.

Ook lekker
I Gazpacho met handgepelde garnalen en ...
Mix alle ingrediënten voor de gazpacho (komkommer, 4 tomaten, 1 ui, chilipeper, 1 paprika, dragonazijn, olijfolie, Worcestersaus, 1 lookteentje) ...
I Pasta Vongole
Ui, chilipepertje en knoflook aanstoven in olijfolie. ...
I Dorade Royal met vijgen
Gerecht voor 2 personen - gemakkelijk ...
I Rode Poon met pasta en een tomatensausje
Zet een pot met water op voor de pasta. Voeg hier een blokje kippenbouillon aan toe, kwestie van de pasta een beetje meer smaak te geven. Je kan ook ...