schelvishaasjes zonder vel !

Bron: VISINFO.be
" />
Schelvis met tomaat en citroen


Type I Hoofdgerecht
Duur I 40-60 min
Vissoort I Schelvis
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Schelvismoot - wild - 800 gr
Bestel bij STELOY
I
Tomaten - 4
Bestel bij STELOY
I
Citroen - 2
I
Boter - 100 gr
I
Peper en zout - naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de tomaten en citroenen in plakjes. Vet een ovenschotel in met boter.

Dep de schelvismoot goed droog, maak insnijdingen en steek hierin enkele plakjes tomaat en citroen. Leg de schelvismoot in de ovenschotel met de rest van de plakjes tomaat en citroen. Schik er enkele klontjes boter op en kruid met peper en zout.
Plaats 30 à 35 minuten in de oven op 200°C, lepel regelmatig jus erover.

Haal de vis van de graat, en schik hem met de groentjes op de borden . Serveer bijvoorbeeld met een smeuïge aardappelpuree!

TIP 1 : Zorg vooral dat de oven genoeg voorverwarmd is en de vis is drooggedept, anders komt er teveel vocht in de ovenschotel en kan de vis niet echt bakken, achteraf kan je de temperatuur weer wat zachter zetten.

TIP 2 : Geen zin in graten? Bestel dan gewoon schelvishaasjes zonder vel !

Bron: VISINFO.be
Ook lekker
I Rode poon met kruidenrisotto en zeekraal
Snipper het sjalotje en het teentje knoflook fijn en fruit in olijfolie, voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. ...
I Grietfilet met fijne groentjes
Voor de saus het sjalotje fijnsnijden, aanstoven in de boter en blussen met de witte wijn. ...
I Zomerse tongrolletjes
Rol de tongfilets op (of vraag aan ons om dit reeds voor u te doen), kruid af met peper en zout en doe ze in een beboterde schotel die in de ...
I Hollandaisesaus
Klaar de boter. Leg de hoeveboter in een pot en laat ze rustig smelten op een zacht vuur.? ...