Scampi s met roomsaus


Type I Hoofdgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Scampi 16/20 easy-peel Black tiger - 1 kilo - 8 p.p.
Bereiding
Gerecht voor 2 personen.

Ingrediënten
- Boter
- Peper en Zout
- Scampis
- Curry Ketchup
- Zakje Curry Knorr
- Cognac
- Peterselie

1. Ontdarm en pel de Scampi's
2. Bak de scampi's 1 a 2 minuten per kant in een grote pan, kruid goed met peper en zout.
3. Verlaag het vuur naar middel hoog en doe 6 lepels curry ketchup in de pan
4. Neem een zakje curry van knorr en doe dit in de pan
5. Doe een scheutje cognac in de pan
6. Roer dit door elkaar en voeg hierbij 250g room toe.
7. Proef het geheel en kruid bij als het nodig is.
8. Doe de Scampi's terug in de pan en verwarm nog even en strooi wat peterselie om het af te maken;

Bijgerecht:
- Brood of Frietjes of Gebakken aardappeltjes in de oven. (voor de lekkere saus!)
Ook lekker
I Asperges op Vlaamse wijze met grijze garnalen
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Mosselsoepje met kerrie
De ui (in ringen) en het groen van de selder aanstoven in boter. Tijm, laurier en de mosselen toevoegen en op hoog vuur met deksel op de pot gedurende ...
I Herfstslaatje met lotte
De lotte kruiden met peper en zout en in de bacon wikkelen. ...
I Griet met duglérésaus en asperges
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...