De Toren Delicate



Bron recept: Lekkervanbijons.be" />
Caponata met gegrilde Zeeduivelwangetjes


Type I Hoofdgerecht
Duur I 30-40 min
Vissoort I Lotte - staartvis of zeeduivel
Ingredi├źnten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Lotte/Zeeduivelwangetjes - 600 gr
Bestel bij STELOY
I
Ajuin - 1
Bestel bij STELOY
I
Aubergine - 1
Bestel bij STELOY
I
Courgette - 1
Bestel bij STELOY
I
Paprika rood - 2
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 1 teentje
I
Tijm - 1 takje
I
Oregano - 1 takje
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie -
I
peper en zout -
I
tomatenblokjes in blik - 400 gr
I
kappertjes - 3 el
Bestel bij STELOY
I
Rode wijnazijn met sjalotten - 3 el
I
pasta naar keuze - 400 gr
I
boter -
Bereiding
Gerecht voor 4 personen - gemakkelijk


Voorbereiding
Snij de ui in ringen of blokjes en pers de knoflook.
Snij de paprika's, aubergine en courgette in reepjes.

Zet voldoende water op om de pasta te koken.

Leg de Zeeduivelwangetjes al uit de koeling om te laten acclimatiseren.


Bereiding
Fruit de ui glazig in de olijfolie. Voeg de knoflook, de paprikarepen, tijm en oregano toe en stoof verder aan.
Voeg na 3 minuten de courgette- en auberginerepen toe. Roerbak nog 5 minuten verder.
Voeg eventueel wat extra olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Na het op smaak brengen ga je de Caponata maken. Dit doe je door de azijn, kappertjes en de tomatenblokjes toe te voegen aan de gestoofde groenten. Laat dit onder een deksel 15 minuten sudderen op een laag vuurtje.

Kook ondertussen de pasta gaar volgens de richtlijnen van de verpakking.

Verhit een grillpan en smelt de boter. Gril de Zeeduivelwangetjes gaar en kruid af met peper en zout.


Afwerking
Verdeel de gewenste portie pasta over de borden. Leg hierboven de Caponata groentenstoverij. Schik de gegrilde wangetjes erop. Smakelijk!


Een heerlijke wijn bij dit gerecht is De Toren Delicate



Bron recept: Lekkervanbijons.be
Ook lekker
I Pasta Vongole
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met een flinke snuif zout, om de pasta te koken. ...
I Pieterman met zuiderse puree
Bereid eerst de puree voor. Verwarm de torentjes in de microgolf zodat ze wat zachter worden. Natuurlijk kan je ook zelf eerst verse puree maken. ...
I Stokvis op grootmoeders wijze
Neem een pan ( bij voorkeur met anti aanbaklaag). Kook de melk op en pocheer de vis 4 minuten erin. Haal de vis uit de pan met een spatel uit de melk ...
I Hollandaisesaus
Klaar de boter. Leg de hoeveboter in een pot en laat ze rustig smelten op een zacht vuur.? ...