De Toren Delicate



Bron recept: Lekkervanbijons.be" />
Caponata met gegrilde Zeeduivelwangetjes


Type I Hoofdgerecht
Duur I 30-40 min
Vissoort I Lotte - staartvis of zeeduivel
Ingredi├źnten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Lotte/Zeeduivelwangetjes - 600 gr
Bestel bij STELOY
I
Ajuin - 1
Bestel bij STELOY
I
Aubergine - 1
Bestel bij STELOY
I
Courgette - 1
Bestel bij STELOY
I
Paprika rood - 2
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 1 teentje
I
Tijm - 1 takje
I
Oregano - 1 takje
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie -
I
peper en zout -
I
tomatenblokjes in blik - 400 gr
I
kappertjes - 3 el
Bestel bij STELOY
I
Rode wijnazijn met sjalotten - 3 el
I
pasta naar keuze - 400 gr
I
boter -
Bereiding
Gerecht voor 4 personen - gemakkelijk


Voorbereiding
Snij de ui in ringen of blokjes en pers de knoflook.
Snij de paprika's, aubergine en courgette in reepjes.

Zet voldoende water op om de pasta te koken.

Leg de Zeeduivelwangetjes al uit de koeling om te laten acclimatiseren.


Bereiding
Fruit de ui glazig in de olijfolie. Voeg de knoflook, de paprikarepen, tijm en oregano toe en stoof verder aan.
Voeg na 3 minuten de courgette- en auberginerepen toe. Roerbak nog 5 minuten verder.
Voeg eventueel wat extra olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Na het op smaak brengen ga je de Caponata maken. Dit doe je door de azijn, kappertjes en de tomatenblokjes toe te voegen aan de gestoofde groenten. Laat dit onder een deksel 15 minuten sudderen op een laag vuurtje.

Kook ondertussen de pasta gaar volgens de richtlijnen van de verpakking.

Verhit een grillpan en smelt de boter. Gril de Zeeduivelwangetjes gaar en kruid af met peper en zout.


Afwerking
Verdeel de gewenste portie pasta over de borden. Leg hierboven de Caponata groentenstoverij. Schik de gegrilde wangetjes erop. Smakelijk!


Een heerlijke wijn bij dit gerecht is De Toren Delicate



Bron recept: Lekkervanbijons.be
Ook lekker
I Asperges met zalm en krieltjes
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Zwaardvis met aardappelpuree met tomaat en ...
Snipper de ui en de look en stoof glazig in wat olijfolie. ...
I Aspergeroomsoep
Breng in een grote pot ongeveer 3 liter bouillon aan de kook. ...