Tonijntartaar met zeewiersalade
Type I
Aperitiefhapje
Duur I
10-20 min
Vissoort I
Tonijn - geelvin
Ingrediënten voor 4 personen
I
Tonijn filet Geelvin - 350 gr
I
Limoen - 1 (sap + zestes)
I
Zeewiersalade - Chuka wakame 100 gram - 100 gr
I
Nori zeewier snacks 10 g - 4 velletjes
I
Chips uit de Zee - decoratief
Bereiding
De tonijnfilet met een scherp koksmes fijnhakken vlak voor je afwerkt, want tartaar verkleurt snel.
Limoenzeste en sap van de limoen samen met de fijngesneden pijpajuin mengen onder de tartaar.
Afkruiden met peper, zout en wasabi.
Met behulp van een dresseerring serveren samen met een toefje wasabi, een beetje van de kant en klare wakame-salade en een pikant norivelletje.
Je kan de tartaar ook serveren in de zeewierchips als origineel aperitiefhapje.
Ook is dit recept perfect uitvoerbaar met verse zalmfilet!
Ook lekker
I Griet met een korstje
Laat de spinazie ontdooien. Onder de panko vermeng je de knoflook en de fijn gesneden basilicum. Leg de grietfilet in een ovenschotel, kruid met peper ...
I Mosseltjes op de BBQ
Mosseltjes op de BBQ zijn gemakkelijk en snel klaar te maken. Je kunt ze in een papillot draaien, maar nog veel gemakkelijk is om ze in een aluminium ...