Pasta Vongole


Type I Hoofdgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I Tapijtschelp
Ingredi├źnten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Palourdes - 1,300 kg
I
Pasta - 500 gr
Bestel bij STELOY
I
Ajuin - 1 gesnipperd
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 2 teentjes gesnipperd
I
Chilipepertje gedroogd - 1 fijngesneden
I
Peper - naar smaak
I
Witte wijn bv MJ Janeil witte huiswijn STELOY -
Bestel bij STELOY
I
Peterselie -
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie -
Bereiding
Ui, chilipepertje en knoflook aanstoven in olijfolie.
Schelpjes en witte wijn toevoegen en op een hoog vuur met deksel op de pot koken tot de palourdes open staan.
Ondertussen de pasta koken en verdelen over warme, diepe borden.
De schelpjes met het kookvocht er over verdelen, wat peper van de molen en afwerken met gesnipperde peterselie.
Ook lekker
I Mosselsoepje met kerrie
De ui (in ringen) en het groen van de selder aanstoven in boter. Tijm, laurier en de mosselen toevoegen en op hoog vuur met deksel op de pot gedurende ...
I Dorade Royal met vijgen
Gerecht voor 2 personen - gemakkelijk ...
I Caponata met gegrilde Zeeduivelwangetjes
Gerecht voor 4 personen - gemakkelijk ...
I Zachtgegaarde schelvis met korstje van amandelen
Maak het witloof schoon en snijd elke stronk in de lengte in 4. Leg het witloof in een pan met goed wat boter. ...