Vistajine met safraan en gember


Type I Hoofdgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I Kabeljauw
Ingrediënten voor 4 personen
I
Kabeljauwhaasje - 600 gr in blokjes
Bestel bij STELOY
I
Ajuin - 1 grote in ringen
Bestel bij STELOY
I
Wortelen - 3 dikke in schijfjes
I
Saffraan - 1 portie
I
Gember op siroop - 1/2 eetlepel inschijfjes
I
Gembersiroop - 1 eetlepel
I
Visbouillon - 200 ml
I
Peper en zout -
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie -
Bestel bij STELOY
I
Peterselie -
I
Couscous/quinoa -
Bereiding
Olijfolie in de tajine verhitten en daarin de ajuin en de wortelen aanstoven.
Blokjes gekruide vis mee in de tajine, visbouillon waarin je de saffraan hebt opgelost toevoegen tot de vis half onder staat en in ongeveer 8 min laten stomen op een hoog vuur.
Gember en de siroop toevoegen en nog 2 min laten stomen.

Omscheppen, afwerken met peterselie en serveren met couscous of quinoa (klaarmaken volgens de verpakking).

Ja kan dezelfde bereiding ook perfect in de oven maken. In dat geval stoof je de groenten ook eerst even aan, voeg je de vis en de bouillon toe en zet je dan alles een 20-tal min in de oven op 180°. Gember en siroop mogen er meteen bij.

Tip : je kan elke stevige witte vis gebruiken, bv. schelvis, koolvis of lotte
Ook lekker
I Asperges met zalm en krieltjes
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Kabeljauw met rode pesto en tomaatrisotto
Snipper het sjalotje, en stoof aan in boter. Zodra dit glazig is, blussen met een scheut witte wijn. Laat even verdampen, en voeg de ristto rijst ...
I Langoustine met zeekraal en puree van aardpeer
Gerecht voor 4 personen - gemakkelijk ...