Koud mosselhapje met vinaigrette


Type I Hoofdgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I Mossel
Ingrediënten voor 4 personen
I
Zeeuwse Mosselen Jumbo - 20/25 stuks
I
Ui rode - 1
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 1 teentje (geperst)
I
Basilicum - 1 el fijngesneden
Bestel bij STELOY
I
Peterselie - 1 el fijngesneden
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie - 2 el
I
Peper - naar smaak
Bestel bij STELOY
I
Citroen - sap - naar smaak
Bereiding
Maak een vinaigrette van alle ingrediënten, behalve de mosselen en de peterselie.
Kook de mosselen gaar in een klein potje met deksel. Voeg eventueel wat peper en peterselie toe.

De gekookte mosselen in 1 deel van de schelp (breek dus de helft waarin de mossel niet vasthangt af) op een mooi bord leggen en een voor een begieten met een lepel van de vinaigrette.
Afwerken met gesnipperde peterselie.

Ook lekker
I Gazpacho met handgepelde garnalen en ...
Mix alle ingrediënten voor de gazpacho (komkommer, 4 tomaten, 1 ui, chilipeper, 1 paprika, dragonazijn, olijfolie, Worcestersaus, 1 lookteentje) ...
I Zeetong meunière
Snij de aardappelen in 'tonnetje' (zie foto) en kook deze gaar in licht gezouten water. ...
I Hollandse maatjes in limoenmarinade
Voorgerecht voor 4 personen - gemakkelijk ...
I Asperges met zalm en krieltjes
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...