Gestoomde hondshaai met tomaat mozzarella en kappertjes


Type I Hoofdgerecht
Duur I 20-30 min
Vissoort I Hondshaai
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Hondshaai - Zeepaling - 4 stukken
I
Kerstomaatjes - 8
I
Mozzarella - 250 gram
I
Kappertjes - 1 eetlepel
I
Bleekselder - 1/4 stengel
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie - 2 gram
I
Maisolie - 100 gram
I
Basilicum - 4 takjes
Bestel bij STELOY
I
Citroen - 1
Bereiding
Spoel de hondshaai met water, droog af, kruid met peper en zout. Stoom deze 6 min. in stoompot of steamer (alternatief: koken in gezouten water gedurende 3 minuten). Werk af met citroensap.


Kerf de kerstomaatjes in, kook ze 10 sec. in gezouten water koken en pel ze.


Laat de mozzarella uitlekken (hou een beetje van het water bij) en snij in plakjes naar gewenste vorm.


Maak een marinade met 80 gram water van de mozzarella, 20 gram olijfolie, 1 koffielepel fijn gesneden kappertjes, ¼ fijngesneden bleekselder , peper en zout.


De rest van de kappertjes verwarmen in maisolie en krokant poffen.


Lepel marinade in diep bordje, vis in het midden, mozzarella erboven op met de kerstomaatjes, afwerken met gesnipperde basilicum en gepofte kappertjes.
Ook lekker
I Rode Poon met pasta en een tomatensausje
Zet een pot met water op voor de pasta. Voeg hier een blokje kippenbouillon aan toe, kwestie van de pasta een beetje meer smaak te geven. Je kan ook ...
I Oesters met champagnesaus
Open de oesters en vang het sap op. ...
I Zeebaars met asperges
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Pasta Vongole
Ui, chilipepertje en knoflook aanstoven in olijfolie. ...