Zomerse tongrolletjes


Type I Hoofdgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I Tong - Noordzeetong
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Zeetong 350/400 gram Noordzee - 4 stuk gefileerd
Bestel bij STELOY
I
Mossel- en Tartaarsaus STELOY - 1 potje
Bestel bij STELOY
I
Kropsla - 1 stuk
I
Peper & zout - naar smaak
I
Mayonaise - naar smaak
Bereiding
Rol de tongfilets op (of vraag aan ons om dit reeds voor u te doen), kruid af met peper en zout en doe ze in een beboterde schotel die in de microgolfoven kan.
Gaar de vis in een 6-tal minuten en laat deze rusten (op de op één na hoogste stand) in de microgolf.

Was ondertussen de sla, zwier goed droog en doe deze in een grote kom en meng hier naar smaak wat mayonaise onder, met eventueel een beetje peper. Leg hiervan een portie op elk bord.

Warm de tongrolletjes nog eens opnieuw op, een 3-tal minuten zodat ze lekker warm zijn. Leg ze op het bord naast de sla (niet erop!) en werk af met een schep tartaarsaus (remoulade).

Variëren kan eindeloos, bijvoorbeeld met koude aardappelsalade, witloofsalade, ... of andere rauwkost. Eventueel een frietje of gebakken aardappeltjes erbij smaken natuurlijk ook!
Ook lekker
I Tonijntartaar met zeewiersalade
De tonijnfilet met een scherp koksmes fijnhakken vlak voor je afwerkt, want tartaar verkleurt snel. ...
I Gegratineerde steenbolk met broccoli en spinazie
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Snijd de broccoli in hapklare roosjes. ...
I Vistajine met safraan en gember
Olijfolie in de tajine verhitten en daarin de ajuin en de wortelen aanstoven. ...
I Griet met een korstje
Laat de spinazie ontdooien. Onder de panko vermeng je de knoflook en de fijn gesneden basilicum. Leg de grietfilet in een ovenschotel, kruid met peper ...