Mosseltjes op de BBQ zijn gemakkelijk en snel klaar te maken. Je kunt ze in een papillot draaien, maar nog veel gemakkelijk is om ze in een aluminium bakje klaar te maken. Dit gerecht is heerlijk als voorgerechtje, maar natuurlijk ook mogelijk als hoofdgerecht of als aperitiefhapje!
Verdeel de mosseltjes over 4 alu-bakjes (reken, afhankelijk van de grootte van het bakje, dus op 500 gr per bakje). Verdeel de uirringen en de selder in fijne stukjes over de bakjes, alsook de look en de kruiden.
Werk af met een scheut witte wijn en een draai van de pepermolen.
Span aluminium folie over de bakjes, zodat ze goed afgesloten zijn en de mosseltjes als het ware gestoomd worden.
Gaar ongeveer 10 - 15 min. op een middelhoog vuur, tot alle mosselen openstaan, en de bakjes kunnen zo op tafel!
Ook lekker
IKabeljauw met rode pesto en tomaatrisotto
Snipper het sjalotje, en stoof aan in boter. Zodra dit glazig is, blussen met een scheut witte wijn. Laat even verdampen, en voeg de ristto rijst ...
ITajine met steenbolk en quinoa
Verwarm de oven voor op 180°. Snij alle groenten in groffe stukken. Kook de wortelen kort (zo'n 5 min) zodat ze al een beetje voorgegaard zijn. ...