Visweetjes
Leuke tips en weetjes die altijd van pas kunnen komen!
Bij STELOY altijd zo vers mogelijk!

Door vis goed te bewaren blijft de kwaliteit en smaak behouden. Vis is een vers product en daarom is het belangrijk dat het zorgvuldigd bewaard wordt, in de koelkast of vriezer. Na het kopen van de vis moet deze eigenlijk zo snel mogelijk gekoeld worden. En probeer de koelketen niet te onderbreken, voorzie daarom een koeltas of -box.

 

Verse vis kan je het beste zo vers mogelijk eten. Dit begint natuurlijk bij het product zo vers mogelijk te kopen. Bij STELOY wordt er elke dag verse vis geleverd, en deze wordt goed koel bewaard in onze gecontroleerde togen onder een laag schilferijs.

 

Bewaar vis liever niet langer dan één à twee dagen in de koelkast, bij een temperatuur van maximaal 7°C. Een temperatuur van 4°C heeft wel de voorkeur aangezien het aantal bacterieën zich dan minder snel vermenigvuldigt. 
Bewaar rauwe en bereide producten in de koelkast gescheiden van elkaar.

 

Alle vis die STELOY verkoopt mag nog worden ingevroren, wij werken immers alleen met verse, niet ontdooide producten. Producten die bij ons diepgevroren binnenkomen, worden ook zo verkocht; de keten wordt dus nooit onderbroken. Magere vis is in de diepvries zo’n zes maanden houdbaar. Vette vis en bereide visblijft ingevroren zo'n drie maanden goed.

 

Wanneer vis - als dan niet uit de diepvries - wordt klaargemaakt en bij de bereiding volledig wordt verhit (dus niet 'rosé' gebakken), kan opnieuw enkele dagen in de ijskast bewaard worden, in een goed afgesloten verpakking.

Laatst bekeken recepten