Visweetjes
Leuke tips en weetjes die altijd van pas kunnen komen!
Vis bakken in de oven

Wist je dat vis bakken in de oven kinderspel is en altijd een goed resultaat oplevert?

 

Verwarm de oven voor op 200°C en gebruik je bakplaat (leg hierop een vel aluminiumfolie) of een ovenschotel.

Bestrijk het vel aluminiumfolie of de bodem van de schotel lichtjes met een kruidige marinade of gearomatiseerde olijfolie.

 

Daarop leg je de visfilet met de velkant naar beneden. Wat viskruiden of peper en zout erop en bestrijk de filet met dezelfde marinade of olie.

Na 10 - 15 min in de oven (afhankelijk van de dikte) is je visfilet perfect gebakken en blijft hij niet plakken zoals in een pan vaak het geval is.

 

Kies je voor een hele vis per persoon zoals zeebaars of dorade royal, dan verdubbel je gewoon de baktijd. Na 20 minuten is je visje klaar.

Superhandig als je voor meer dan 2 personen tegelijk gebakken vis wil voorschotelen.

 

Onze heerlijke marinades kan je terug vinden in onze webshop.

Zeebaars in zoutkorst

De tips van Jeroen Meus op een rijtje

 

- Vraag om de zeebaars niet te ontschubben, meestal wordt dit op voorhand gedaan dus zeg dit bij je bestelling.

 

- Een grote zeebaars (meer dan 800gr) is een wilde zeebaars (met de lijn gevangen) en is dus ook wat duurder. Deze moet meestal ook besteld worden (een 'gewone zeebaars voor 1 persoon' weegt zo'n 500 - 600gr voor het schoonmaken)

 

- Maak een mengsel van grof zeezout en eiwit en meng grondig tot een licht vochtige zoutmassa, zodat dit goed op de vis blijft 'plakken. 

 

- Stop kruiden zoals dille, dragon en peterselie, ... in de buikholte van de zeebaars. Prik de holte met kruiden dicht met een tandenstoker.

 

- Bedek een vlakke ovenschaal met een dubbele laag bakpapier en leg er de zeebaars op. Schep het zout over de vis en druk het aan tot een egale zoutkorst van een kleine centimeter dik. Druk ook een muurtje van zout tegen de randen van de vis. De kop en het uiteinde van de staart van de baars hoeven niet bedekt ze zijn met zout.


- Gaar de zeebaars in een voorverwarmde oven van 200°C. Reken een gaartijd van 23 minuten voor een zeebaars van 1 kilogram. Pas de gaartijd aan aan de maat van de vis.

1-4 van 6 resultaten
I Kabeljauw met een mosterdkorstje
De oven voorverwarmen tot 180°C en een ovenschotel inboteren. ...
Type I Hoofdgerecht
Duur I 20-30 min min
Vissoort I Kabeljauw
I Herfstslaatje met lotte
De lotte kruiden met peper en zout en in de bacon wikkelen. ...
Type I Salades
Duur I 10-20 min min
Vissoort I Lotte - staartvis of zeeduivel
I Griet met een korstje
Laat de spinazie ontdooien. Onder de panko vermeng je de knoflook en de fijn gesneden basilicum. Leg de grietfilet in een ovenschotel, kruid met peper en zout en bestrijk de filet met de graanmosterd. ...
Type I Hoofdgerecht
Duur I 10-20 min min
Vissoort I Griet
I Rogrolletje met spinazie en tomaat
Snipper de knoflook en de sjalot. Fruit aan in olijfolie en doe er de tomatenblokjes en de witte wijn bij. Laat even koken en breng op smaak met peper en zout. ...
Type I Hoofdgerecht
Duur I 30-40 min min
Vissoort I Rog
Laatst bekeken recepten