Visweetjes
Leuke tips en weetjes die altijd van pas kunnen komen!
Het kan niet gemakkelijker!

Niets zo handig als bijvoorbeeld een schelvishaasje garen in de microgolf. Een beetje boter in het schaaltje, een beetje viskruiden op de vis, plastic folie erover en voor een haasje van 200 gram (of 4 tongfilets) ongeveer 2 x 3 minuten garen (laat tussen de gaartijden gewoon rusten in de micro).

 

Voor een dikker stuk vis (bijv. een kabeljauwhaasje of een rolletje van gefileerde rog) mag je dit zeker 2 x 4 minuten doen. De vis moet volledig gaar zijn en zal niet snel uitdrogen door de folie erover, dus de regel is beter iets te lang dan te kort. Als de vis nog glazig is, moet het zeker langer.

 

Ondertussen werk je de rest van de bereiding af en alles is mooi tegelijk klaar. De vis blijft heerlijk sappig en behoudt zijn smaak. Hét alternatief voor vis koken of pocheren. 

1-3 van 3 resultaten
I Grietfilet met fijne groentjes
Voor de saus het sjalotje fijnsnijden, aanstoven in de boter en blussen met de witte wijn. ...
Type I Hoofdgerecht
Duur I 10-20 min min
Vissoort I Griet
I Schelvishaasje met gestoofde prei
Verwijder het groen van de prei, snij hem in de lengte in 2, en snij dan reepjes van ongeveer 1 cm breed. ...
Type I Hoofdgerecht
Duur I 20-30 min min
Vissoort I Schelvis
I Zomerse tongrolletjes
Rol de tongfilets op (of vraag aan ons om dit reeds voor u te doen), kruid af met peper en zout en doe ze in een beboterde schotel die in de microgolfoven kan. ...
Type I Hoofdgerecht
Duur I 10-20 min min
Vissoort I Tong - Noordzeetong
Laatst bekeken recepten