Visweetjes
Leuke tips en weetjes die altijd van pas kunnen komen!
To bloem or not to bloem, that's the question!

In veel recepten raadt men aan om vis (panklare tong, pladijsfilets, kabeljauwhaasjes, ...) te bloemen voor je ze bakt.

 

Dit is echter een beetje achterhaald: vroeger had men namelijk geen anti-kleefpannen en beschermde de bloem te vis tegen verbrokkelen. Wens je dus liever geen bloem te gebruiken, laat dit dan gerust achterwege!

 

STELOY geeft dus de wijze raad: heb je geen anti-kleefpan, of vind je het gewoon lekkerder met bloem: doe dit dan gerust! Denk echter niet dat het noodzakelijk is om een recept te laten slagen.

 

Als je de vis dan toch bloemt, zorg dan dat de vis droog is voor je ze in de bloem wentelt en klop de overtollige bloem er af voor je ze in de pan legt.

 

Sole à la Meunière betekent niets minder dan 'tong op wijze van de molenaarsvrouw', die dus altijd bloem in voorraad heeft!

1-4 van 4 resultaten
I Zwaardvis met aardappelpuree met tomaat en basilicum
Snipper de ui en de look en stoof glazig in wat olijfolie. ...
Type I Hoofdgerecht
Duur I 20-30 min min
Vissoort I Zwaardvis
I Zeetong meunière
Snij de aardappelen in 'tonnetje' (zie foto) en kook deze gaar in licht gezouten water. ...
Type I Hoofdgerecht
Duur I 20-30 min min
Vissoort I Tong - Noordzeetong
I Gepaneerde geep met asperges
Gerecht voor 4 personen - gemakkelijk ...
Type I Hoofdgerecht
Duur I 20-30 min min
Vissoort I Geep
I Caponata met gegrilde Zeeduivelwangetjes
Gerecht voor 4 personen - gemakkelijk ...
Type I Hoofdgerecht
Duur I 30-40 min min
Vissoort I Lotte - staartvis of zeeduivel
Laatst bekeken recepten