Octopus met zeewierpasta en feta en zwarte olijfjes


Type I Hoofdgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I Inktvis
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Octopuspoot - voorgegaard - 500 gr
Bestel bij STELOY
I
Pasta met wakame - 500 gr
I
Sjalot - 1
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 2 à 3 teentjes
Bestel bij STELOY
I
Zeekraal - 200 gr
I
Feta - 200 gr
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie - naar behoefte
I
Zwarte olijfjes - naar smaak
I
Zwarte peper - naar smaak
Bereiding
Kook de pasta beetgaar met wat bouillon in het water voor extra smaak. Spoel de zeekraal af en laat uitlekken, en snij de feta in kleine brokjes. Verwarm diepe borden voor.

Snipper een sjalotje en pers de look. Stoof deze aan in een wok of diepe pan met een flinke scheut olijfolie . Snij ondertussen de inktvis in beetklare hapjes op een voor jou aangename grootte en voeg deze toe aan de pan wanneer de ui glazig wordt. Bak enkele minuten tot de inktvis warm is, doe er eventueel wat meer olijfolie bij. Voeg dan de rauwe (afgespoelde) zeekraal en de olijfjes toe en laat nog even garen/warm worden. Kruid af met zwarte peper van de molen (geen zout gebruiken!)

Giet de pasta af en verdeel over de warme borden. Doe hierover de inktvismengeling en werk af met enkele brokjes feta naar smaak.

TIP: Ook koud is dit een lekker gerecht! Ideaal voor op warme zomerdagen, of de overschot als lunch de volgende dag!


Ook lekker
I Fishburger Deluxe
Mix de mayonaise met de wasabi naar smaak. Ook kan je bij STELOY kant- en-klare wasabi mayonaise kopen. ...
I Gepocheerde eitjes
Het perfect gepocheerde ei in 7 stappen: ...
I Stengel met Gravad Lax
Snij de gravad lax in reepjes. Wikkel deze om de grissini. Werk eventueel af wet wat dille, look van venkel en/of peterselie voor de kleur.
I Zomerse tongrolletjes
Rol de tongfilets op (of vraag aan ons om dit reeds voor u te doen), kruid af met peper en zout en doe ze in een beboterde schotel die in de ...