Verse vis
Bestel online verse vis
Het belangrijkste voor STELOY is om de meest verse producten van hoogstaande kwaliteit te kunnen aanbieden. Dankzij de aanvoer van verse vis zoals kabeljauw, zalm, tong, tarbot, en nog veel meer op dagelijkse basis en een ruime kennis van (duurzame) vissoorten, koopt STELOY de beste kwaliteit aan van verse vis bij verschillende leveranciers, om altijd 'het neusje van de zalm' te kunnen aanbieden. U bestelt de verse vis online, per telefoon of per mail. Vervolgens kan u de vis afhalen in de winkel. Geen tijd om naar de winkel te komen? STELOY levert ook aan huis!
Milieuvriendelijke vangstmethoden verse vis
Wij willen graag dat iedereen vandaag én in de toekomst kan genieten van lekkere en gezonde verse vis. Maar dat is niet vanzelfsprekend. Want één van de uitdagingen van deze tijd is het behoud van de mariene ecosystemen en de bescherming van visbestanden voor toekomstige generaties. STELOY houdt hier zo veel mogelijk rekening mee en stimuleert om verse vis 'op het juiste moment' te eten.
Hoe herken ik verse vis?
Voor een volledige verse vis:
- De huid moet glanzend zijn en strak staan; de huid van een minder verse vis is dof en rimpelig.
- Als op het vel een natuurlijk, eiwitrijk slijmlaagje aanwezig is, moet het doorschijnend en glanzend zijn. Het droogt mettertijd uit en wordt dof; de stollende eiwitten worden melkwit en de kleur verandert van romig tot geel of bruin. Bij het schoonmaken van de vis wordt het slijm er meestal afgespoeld.
- De ogen moeten helder, zwart en bol zijn. Het doorschijnende oppervlak wordt na verloop van tijd ondoorzichtig en grijs, en de bol wordt steeds platter.
- De buik van een intacte vis mag niet gezwollen, zacht of gescheurd zijn. Bij een schoongemaakte vis moeten alle ingewanden verwijderd zijn.
Voor verse vismoten of verse visfilets
- Moten en filets moeten een volle indruk maken en glanzen. De oppervlakken drogen na verloop van tijd uit en de eiwitten stollen tot een dun laagje. Er mogen geen bruine randen zijn, want die wijzen op uitdroging, oxidatie van oliën en ongewenste smaken.
- Een vis (voorgesneden of niet) moet naar frisse zeelucht of fijngewreven bladeren ruiken en hoogstens heel licht naar vis. Een sterke vislucht komt voor uit een langdurige bacteriële activiteit.