!!! GEEN ZOMERSLUITING !!! Verlof van 8 t.e.m.23 SEPTEMBER
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
header-fish-with-leaf-2 header-dubble-leaf

Noordzeetong 500-600gr gekuist

wildvangst

Op bestelling: 1-2 werkdagen

€ 

stuk
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
Grote zeetong (2 in een kilo, ongeveer 500-600 gr) panklaar gekuist (ontveld, zonder kop, op de graat, klaar om te bakken). 

Hoogseizoen van juni t.e.m. december, dan zijn ze op hun best. Buiten het seizoen zijn ze ook verkijgbaar, maar dan zit er veel kuit in de tongen en is het vlees slapper.

Omdat dit een dagvers product is, kan de prijs schommelen. Let op, de aangeduide prijs is een PRIJS BIJ BENADERING, de vissen worden afgewogen aan € 55.95/kg.

Op zoek naar sliptong/slibtong? Tot in de jaren negentig werd ondermaatse tong dikwijls foutief aangeduid als slibtong, omdat deze zich in het slib zou verschuilen. Later is men de kleinste tongen (7/8 stuks per kilo, tongetjes van 125gr) taalkundig correct gaan schrijven als "sliptong". 'Slip' is etymologisch verwant met de werkwoorden slippen of slepen. Een sliptong is zo klein dat hij gemakkelijk door de mazen van het net slipt; ze worden gevangen met een sleepnet. Deze heeft STELOY niet standaard in huis, omdat wij vinden dat je de kleinere vissen beter met rust kan laten, zodat het visbestand de tijd heeft om zich voort te planten.
Panklaar : Panklaar zonder vel