• Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
header-fish-with-leaf-2 header-dubble-leaf

Peterselie platte

€ 

bussel
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
Platte peterselie is net zoals gewone peterselie rijk aan calcium, vitaminen A en C. De blaadjes bevatten zelfs meer ijzer dan spinazie.

Je kan met platte peterselie verschillende gerechten garneren. Hou er wel rekening mee dat de smaak pittiger is dan die van gewone peterselie. Voeg het pas toe net voor het opdienen. Als je de bladpeterselie meekookt, verliest het immers veel van zijn aroma. De versnipperde blaadjes van bladpeterselie passen perfect bij onder meer aardappelen, soepen, sauzen, vinaigrettes en boters. Je kan de blaadjes zelfs frituren. Het is ook de perfecte smaakmaker bij pasta vongolé, scampi, inktvis, tajine, ...