!!! GEEN ZOMERSLUITING !!! Verlof van 8 t.e.m.23 SEPTEMBER
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
header-fish-with-leaf-2 header-dubble-leaf

Fleur de Sel de Camargue

100% natuurlijk zeezout

€ 

potje 150 gr
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
Licht en delikaat van smaak en toch met een typisch aroma waardoor dit zout erg wordt gesmaakt door fijnproevers. Het zout en de fleur de sel van "Le Saunier de Camargue" wordt in de zoutbekkens rond Aigues Mortes volledig manueel gewonnen, in het Parc Naturel de Camargue, ten Westen van de Petit Rhône. 

Fleur de sel is een volledig natuurlijk product dat geen chemische behandeling ondergaat en dat geen additieven bevat. Fleur de Sel de Camargue is 100% natuurlijk zeezout en wordt niet geraffineerd, niet gewassen en niet gemalen. Fleur de Sel kristalliseert aan de oppervlakte van de zoutpan in zeer specifieke weersomstandigheden. Alleen bij de juiste weersomstandigheden, temperatuur van het water en de zoutbalans, ontstaat er een éénmalig dun vliesje van zout wat maar heel even aan de oppervlakte van het zeewater in de zoutpannen drijft. Dit vliesje wordt dan ook op het juiste moment, handmatig van de oppervlakte geschept en in de zon gedroogd.
De winning vindt plaats in 2 stappen. De 1e keer wint men alleen de bovenste laag van het gekristalliseerde zout van de zoutbekkens. Dit handwerk is tijdrovend en per m² kan men slechts enkele gram winnen (afhankelijk van omstandigheden). Omdat het zout dan nog maar net gekristalliseerd is heeft het een fijne kristalstructuur. Vervolgens wint men bij de 2e keer het grove zout, dat is het lagergelegen zout met grotere kristallen vlakbij de bodem.

Bewaren op een droge, donkere plaats.