Wij zijn OPEN t.e.m. 27 april, daarna gesloten t.e.m. 20 mei !
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
header-fish-with-leaf-2 header-dubble-leaf

Trassie - garnalenpasta

Een echte smaakmaker!

€ 

pakje 25 gr
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
Ben je een liefhebber van Oosterse gerechten? Dan is trassie onmisbaar in je keuken!

Trassie is een in de zon gefermenteerd mengsel van gemalen, kleine, rauwe garnaaltjes en zout dat daarna in blokken wordt geperst. Het heeft een sterke geur, maar is onmisbaar in veel Aziatische gerechten. Na de bereiding merk je niks meer van die sterke vissmaak of -geur en heeft je gerecht een heerlijke, authentieke smaak.

Het woord ‘Trassie’ is afgeleid van de Indonesische benaming, alterasi of terasie.  Trassie is erg zout en heeft een sterke, unieke smaak die meer aan vis dan aan garnalen doet denken. Het heeft van nature een penetrante ‘vissige’ geur.
Je hebt maar een heel klein beetje nodig om een gerecht op smaak te brengen. 
In veel Oosterse gerechten wordt de trassie gefruit met ui, sambal en kruiden aan het begin van de bereiding van het gerecht. Het wordt veel als smaakmaker gebruikt voor Oosterse vlees-, vis- en rijstgerechten en Thaise curries.