Wij zijn OPEN t.e.m. 27 april, daarna gesloten t.e.m. 20 mei !
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
header-fish-with-leaf-2 header-dubble-leaf

Bonito Flakes - Katsuobushi

Gedroogde en gerookte tonijnvlokken

€ 

pakje 40 gr
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
Katsuobushi zijn de vlokken van een gefermenteerde, gedroogde en gerookte bonito. 
Deze vlokken zijn volgens de Japanse methode bereid en perfect om een basis dashi (Japanse bouillon) van te maken. Gebruik 25 gram op een halve liter water. Dashi is een heldere bouillon en staat aan de basis van vele gerechten uit de Japanse keuken. De bouillon wordt getrokken van kombu (gedroogd zeewier) en bonitovlokken, waarbij eventueel smaakmakers als sardines en shiitakepaddenstoelen worden toegevoegd. Ook suiker, sake, sojasaus, sojapasta en fijn gesneden groenten kunnen worden gebruikt om de dashi extra smaak mee te geven.