Maatjesseizoen 2024 GESTART 19/6 !! Wij kuisen deze zelf!
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
header-fish-with-leaf-2 header-dubble-leaf


STELOY door de jaren heen

Het begon allemaal in 1932 met een klein winkeltje op de Antwerpsestraat 
in het pand van een voormalige smidse.

Voor en tijdens de oorlog... Sint-Eloy


Het begon allemaal in 1932 met een klein winkeltje op de Antwerpsestraat (nu bakkerij Michielsen) waar Mathieu Van Wichelen samen met zijn echtgenote Louisa Ooms startte in het pand van een voormalige smidse. 

Met de patroonheilige van de metaalbewerkers als naam, leerden zij Mortsel en omstreken de weg naar dagverse vis kennen. Hun warme gebakken vis was een begrip bij alle mensen "van den Gevaert"! Tijdens de moeilijke oorlogsjaren vormden zij een belangrijke schakel in de voedselbedeling, oudere klanten herinneren zich ongetwijfeld nog de reddende haring.

Sixties & seventies


Begin jaren '60 nam zoon Willy het roer over en bouwde de zaak verder uit. Sint-Eloy werd een belangrijke leverancier van de horeca en in 1972 startte de rechtstreekse en dagelijkse aanvoer van levende Canadese kreeften, een goedkoper alternatief voor de steeds schaarser en dus duurder wordende Europese kreeften. De behoefte aan grotere koel- en kreeftenopslagplaatsen leidde tot een tweede verbouwing in 1979. Om in te spelen op het veranderende koopgedrag van de consument/tweeverdiener werd ook tegelijk voorzien in een nieuwe keuken voor koude en warme bereidingen en een werkplaats voor het versnijden en fileren van verse vis.


Rudi zorgt voor vernieuwing... 


Kleinzoon Rudi, de derde generatie die sinds 1993 jaar de zaak leidde, leerde zijn eerste visjes al jong fileren en op die manier de knepen van het vak. In 1999, tijdens volle dioxinecrisis, komt het aanpalend pand (Antwerpsestraat 56) te koop en grootste plannen om een nieuw concept op het gebied van vis te realiseren krijgen vorm. 31 maart 2000 opent de totaal vernieuwde STELOY (die in dit computertijdperk afstapt van de 'Sint' in de naam) weer de deuren.

Bij STELOY krijg je niet alleen vis!


Naast het uitgebreide assortiment verse vis vind je bij STELOY alles wat met vis te maken heeft zoals verse groenten, pasta's, wijnen, olie, azijn en non-food. Dagelijks verse warme en koude bereidingen, specialiteiten zoals paling in 't groen en heerlijke buffetschotels op bestelling, maar er is ook aandacht voor de nieuwe tendensen zoals de Oosterse keuken met als koploper sashimi en tataki en alle ingrediënten om sushi te maken.

Vierde generatie


Sinds 2014 staat achterkleindochter Eva aan het roer, samen met haar echtgenoot Gertjan. Zij is niet alleen in de wieg gelegd om haar ouders op te volgen, maar ook haar opleidingen Communicatie-management, Hotelmanagement en avondschool koksopleiding, gecombineerd met haar ervaring in de Horeca en enkele jaren in een voedingsgroothandel sluiten hier perfect bij aan. Gertjan en Eva proberen met hun jeugdig enthousiasme, gecombineerd met de wijsheid en ervaring van haar ouders, STELOY op goede koers te houden. 

Tot slot vervolledigt Gilles, de andere schoonzoon van Rudi en Vera, het team.